Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ημιυπαίθριοι: αρχίζουν οι έλεγχο

Αρχίζει το επόμενο διάστημα ο έλεγχος από το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τον εντοπισμό παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να σταλεί εγκύκλιος από το ΥΠΕΚΑ στις πολεοδομίες, προκειμένου να αρχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κτίρια, τα οποία η άδεια εκδόθηκε μετά τις 2 Ιουλίου 2009.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα νέα μέτρα για τη διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων (ημιυπαίθριοι, πατάρια, σοφίτες και πιλοτές) αφορούν όλα τα ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2 Ιουλίου 2009.

Από τη νέα χρονιά, θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και στα κτίρια τα οποία έλαβαν ρεύμα τον τελευταίο χρόνο χωρίς να έχει γίνει αυτοψία από τις πολεοδομίες.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξασφαλίζουν σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, υποβάλλοντας απλώς μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι εφαρμόστηκαν οι μελέτες κατασκευής και τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια.

Μέχρι στιγμής, παρότι το προβλέπει ο νόμος δεν έχει γίνει κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος, παρά μόνο αν υπήρχε κάποια καταγγελία.

Από το ΥΠΕΚΑ τονίστηκε ότι όλα τα χρήματα από τα πρόστιμα θα δοθούν στο Πράσινο Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί έργα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Επίσης, όπως αναφέρουν από το υπουργείο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους δήμους για χρηματοδότηση αναπλάσεων.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...