Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Η Μαντέλη καίει 5 υπουργούς για το Βατοπέδι


Η κα Μαντέλη στην απολογία της κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου.

Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων η κα Μαντελη υποδεικνύει τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.

Είπε επίσης οτι αν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα γίνονταν ποτέ, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος με τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αγγέλου.


Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι ο μοναχός Αρσένιος είχε τηλεφωνήσει μπροστά της, τόσο στον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, όσο και στον τότε υπουργό Επικρατείας, για το ζήτημα των ανταλλαγών.


Κατέθεσε ότι απευθυνόταν σε αυτούς με τα μικρά τους ονόματα, Γιάννη και Θοδωρή, τους ζητούσε να επικοινωνήσουν για το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ευαγ. Μπασιάκο - Αλ. Κοντό) και κανόνισε συνάντηση μαζί τους.


Μάλιστα, κατέθεσε ότι ο Αρσένιος ισχυριζόταν πως ήξερε πότε θα γίνει ανασχηματισμός και ποίοι θα αναλάμβαναν τα χαρτοφυλάκια Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ενδιέφεραν πρωτίστως τη Μονή. Κατέθεσε μάλιστα, ότι ο μοναχός της είχε πει ότι γνώριζε πότε θα γίνονταν εκλογές, επειδή του το είχε πει ο Θ. Ρουσόπουλος.


Εμφανίστηκε βέβαιη ότι τα τηλεφωνήματα προς τα δύο πρόσωπα ήταν γνήσια, αναφέροντας ότι αμέσως μετά δεχόταν πιέσεις από το γραφείο του Ευαγ. Μπασιάκου για να προχωρήσει η υπόθεση. Υποστήριξε ότι της είχε ασκηθεί πίεση και από την αδελφή του υπουργού, η οποία ήταν άτυπη σύμβουλος του Ευάγγελου Μπασιάκου, αμέσως μετά από ένα τηλεφώνημα του Αρσενίου στο "Γιάννη".

Η απολογία της διήρκεσε δύο μέρες και συνολικά 25 ώρες. Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρω.


Από την απολογία της κ. Μαντέλη, συνάγεται ότι οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου είχαν προεπιλέξει τα "φιλέτα" που θα έπαιρναν, ανταλλάσσοντας τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ υπογραμμίζει ότι κάθε φορά που υπήρχε καθυστέρηση προσημείωσης του ακινήτου που είχαν επιλέξει οι μοναχοί, υπήρχαν πιέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...