Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ακριβότερα από τη Δευτέρα τα διόδια



Αυξάνονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι τιμές των διοδίων στους εθνικούς δρόμους λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να ανεβάζει τον ΦΠΑ από 19% στο 21%. Εξαίρεση αποτελεί η Αττική οδός, που ανακοίνωσε ότι θα διατηρηθούν οι σημερινές τιμές, που έχουν παραμείνει σταθερές από τον Φεβρουάριο του 2006.

Η ενσωμάτωση του ΦΠΑ φέρνει νέες τιμές σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα τμήματα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας και Ράχες Μαλιακού-Κλειδί Ημαθείας, όπου γίνονται έργα από διαφορετικές κοινοπραξίες. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση, όπου οι οδηγοί ταλαιπωρούνται από τις 17 Δεκεμβρίου 2009 λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη, οι οδηγοί θα πληρώσουν και δεύτερη αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα!

Την περασμένη Δευτέρα οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 20% και μέσα σε ένα επταήμερο οι τιμές αυξάνονται συνολικά κατά 26,3%!

Στο σταθμό της Πελασγίας οι οδηγοί ΙΧ πλήρωναν 1,90 ευρώ, από την περασμένη Δευτέρα το ποσό αυξήθηκε στα 2,30 ευρώ και από τις 15 του μηνός θα φθάσει τα 2,40 ευρώ.

Στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης οι οδηγοί θα πληρώνουν από τη Δευτέρα σε δύο σταθμούς προς κάθε κατεύθυνση. Σήμερα όσοι κινούνται προς Τρίπολη πλήρωναν μόνον στο Σπαθοβούνι, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση μόνον στη Νεστάνη. Από τις 15 Μαρτίου οι δύο σταθμοί θα λειτουργούν και προς τις δύο κατευθύνσεις και τα ΙΧ θα πληρώνουν 1,40 στο Σπαθοβούνι και 1,30 στη Νεστάνη, έναντι 2,90 που δίνουν σήμερα. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 7%. Η κοινοπραξία αποφάσισε να μην κάνει αυξήσεις λόγω ΦΠΑ στα ΙΧ, αλλά θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.

Την απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ γιά τα ΙΧ και τα δίκτυκλα αποφάσισαν οι κατασκευαστές της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών. Θα επιβαρυνθούν όμως οι άλλες δύο κατηγορίες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=140724

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...