Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου: Μέτρα ή χρεοκοπία.....που θα πάει το ζωνάρι !!!!

Τη λήψη επιπρόσθετων, σκληρότερων μέτρων, προκειμένου να γλιτώσει η χώρα από τη χρεοκοπία, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια δραματικών τόνων ομιλία που απηύθυνε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η Ελλάδα διεξάγει «αγώνα εθνικής επιβίωσης». Προεξόφλησε περαιτέρω περικοπές, ακόμη και στον 14ο μισθό, λέγοντας ότι «αν δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να σώσουμε την οικονομία μας και μαζί την ίδια την υπόστασή μας, αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο, αλλά τον 6ο, τον 5ο, τον 4ο μισθό ή και τη σύνταξη». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το σενάριο «εφιαλτικό», πρόσθεσε όμως ότι «είναι η αλήθεια». Ανέφερε ότι υφίσταται μια «λεπτή γραμμή» που χωρίζει «το σήμερα από την ημέρα που θα έρθει να ζητήσουμε ένα ακόμη δάνειο από τους πιστωτές μας, από τις διεθνείς αγορές, και θα βρούμε τις πόρτες κλειστές».

Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ξεχωρίσει ως πρωταρχική απειλή όχι την ύφεση, αλλά την «αδυναμία δανεισμού», η οποία θα οδηγούσε σε «ασφυξία πληρωμών». «Καλώ όλους να σκεφτούν», είπε, «τι θα συμβεί στη χώρα μας και στους πολίτες, αν το κράτος δεν μπορέσει κάποια μέρα στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις». Αφού πρόσθεσε ότι η ασφυξία πληρωμών θα μπορούσε μετέπειτα να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ότι «αν κανείς πιστεύει ότι αυτό είναι ένα νοσηρό και απομακρυσμένο σενάριο, σημαίνει πως δεν έχει αντιληφθεί πού έχει βρεθεί σήμερα η Ελλάδα». Εν συνεχεία ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον όσων παρασιτικά πλουτίζουν. «Δεν βάζουμε απέναντι την υγιή επιχειρηματικότητα», ξεκαθάρισε, «δεν βάζουμε απέναντι το κεφάλαιο που επενδύεται, που δημιουργεί θέσεις δουλειάς, δεν είναι απέναντί μας οι επιχειρηματίες που αγωνίζονται να διατηρήσουν έντιμα την επιχείρησή τους και μαζί τις θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους τους». Ο πρωθυπουργός έθεσε στον στόχο «τον πλούτο που χτίστηκε μέσα από πλιάτσικο στα χρήματα των σημερινών και των μελλοντικών γενεών». Διευκρίνισε ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης έχει αρωγό «τεράστιο ρεύμα των απλών ανθρώπων», οι οποίοι «μας λένε επιτακτικά: «Να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα»».

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα νέα μέτρα στην έλλειψη αξιοπιστίας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι Ελληνες πρέπει να «βάλουμε τάξη στα του οίκου μας», διότι, όπως είπε, «δεν φταίνε οι άλλοι λαοί της Ευρώπης για τα δικά μας χρέη». Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι εταίροι στην Ε.Ε. ελπίζουν στην επιτυχία της κυβέρνησης, «διότι ξέρουν ότι χωρίς γενναίες αποφάσεις, δικές μας και δικές τους, απειλείται και η ίδια η Ευρώπη, η οικονομία της Ευρώπης». Επανέλαβε και στην Κ.Ο. την πεποίθηση ότι θα φανερωθεί «έμπρακτα» η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια. Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...