Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγέλλουν μαύρη εργασία στο δήμο Ελευθερούπολης

Ζητήματα μαύρης εργασίας και πληρωμής εικονικών τιμολογίων στο Δήμο Ελευθερούπολης έθεσε επωνύμως με καταγγελία σε τοπική εφημερίδα, ο εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Αναστάσιος Πολυχρονιάδης.

Αναλυτικά η καταγγελία του έχει ως εξής:

Σας καταγγέλλω ότι στον δήμο Ελευθερουπόλεως πληρώνονται μαύρα τιμολόγια.

Αναλυτικά σας αναφέρω ότι από τις 6/6/2001 που έχω διοριστεί ως εργάτης καθαριότητας, κάθε Σάββατο και παραμονή αργιών εργάζονται 2 απορριμματοφόρα (2 οδηγοί και 4 εργάτες).

Οι οδηγοί είναι πάντα μόνιμοι ενώ οι εργάτες 8 από τους 12 μήνες είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι παίρνουν ρεπό αντί για χρήματα. Τους υπόλοιπους όμως 4 εργάζονται διάφοροι εκλεκτοί του δημάρχου που δεν έχουν καμία σχέση με την Δημαρχία.

Πρέπει να σας τονίσω ότι δεν έχει δοθεί εργολαβία για καθαριότητα. Επίσης πολλές ημέρες εργάζονται στην Δημαρχία διάφοροι χωρίς πρόσληψη (μαύρη εργασία).

Πώς πληρώνονται λοιπόν όλοι αυτοί; Με τιμολόγια για ανύπαρκτες εργασίες στον δήμο. Αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσφατα με την δολοφονία του δημάρχου του Παγγαίου επειδή γινόταν έλεγχος στον δήμο Παγγαίου φοβόνταν να κόψουν τιμολόγια με αποτέλεσμα να φωνάζουν αυτοί που εργάζονταν.

Αυτό το γνωρίζω από τους εργάτες που δούλεψαν κάποιες μέρες σε συνομιλία τους με τον αντιδήμαρχο Κουτσουρέλια Γρηγόρη. Έχω κάνει πολλές φορές καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για παράνομη απασχόληση αλλά την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια.

Εδώ όμως μπλέκεται και το οικονομικό μέρος.

Επίσης έχω κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για εικονικά τιμολόγια και μου είπαν ότι δεν είναι στην δικαιοδοσία τους και να αναφερθώ στην περιφέρεια και το έκανα στις 25/1/2010 και περιμένω απάντηση.

Αυτό που γίνεται σε όλους τους δήμους είναι να εργάζονται υπερημεριακά εργάτες του δήμου με νόμιμες πληρωμές, ο δήμαρχός μας όμως επέλεξε άλλον δρόμο.

Αυτό έγινε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την 27/1.Και Ψηφίστηκε κονδύλιο για υπερωρίες στην καθαριότητα. Αλλά τι γίνεται με τα πλαστά τιμολόγια όλων αυτών των χρόνων; Και πώς μπορεί ο κάθε πολίτης να ξέρει ότι τα χρήματα που δίνονταν αντιστοιχούν στις πληρωμές των εργαζομένων;

Προσωπικά επειδή είπα ότι θα κάνω καταγγελία για αυτό το γεγονός μου πρότεινε ο προϊστάμενος μου να εργαστώ και να πληρωθώ και εγώ με μαύρα λεφτά. Η απάντηση μου βεβαίως ήταν ότι δεν θα γίνω συνεργός στην παρανομία τους.

Την ίδια ώρα, δεν προέκυψε οτιδήποτε το επιλήψιμο που να αφορά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την έρευνα που έγινε στο Δήμο Ελευθερούπολης, όπως σημείωσε χθες ο προϊστάμενος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθανάσιος Σαμαράς.

Πηγή: Εβδόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...