Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Θάνατος από τη νέα γρίπη στο νομό Καβάλας

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές του ιού της νέας γρίπης στο νομό Καβάλας. Πρόκειται για 27χρονο με παθογενή παχυσαρκία από το Ποδοχώρι, ο οποίος νοσηλευόταν από τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας.
Στο μεταξύ, τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους, μπορούν να απευθύνονται στους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» των δήμων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας. Στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο πανδημικό εμβόλιο σε κάθε κάτοικο του νομού Καβάλας, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή τη σωματική του ικανότητα, καθώς τονίζεται στην ανακοίνωσή ότι «αν και η χώρα μας βρίσκεται στην παρούσα χρονική στιγμή σε φάση ύφεσης του επιδημικού κύματος της Πανδημικής γρίπης, εντούτοις η δραστηριότητα του ιού της νέας γρίπης εξακολουθεί να είναι υψηλή και ως εκ τούτου το εμβόλιο εξακολουθεί να αποτελεί το καλύτερο μέτρο προφύλαξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...