Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

θα απελευθερωθούν από τον «Τειρεσία» 120.000 επιχειρήσεις

Νέες ρυθμίσεις θα γίνουν στο νομοσχέδιο, σχετικά με τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ρυθμίσεις αναγκαίες τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το ζήτημα εντοπίζεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο επίσης παρέχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, να απελευθερώσει από την μαύρη λίστα του «Τειρεσία» περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Σχετικά με τον «Τειρεσία», δεν επιθυμούμε να αχρηστευθεί ένα εργαλείο ελέγχου διαχείρισης δυσμενών στοιχείων, αλλά να αναμορφωθεί σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης και προστασίας των τραπεζών και της αγοράς.


Πηγή: Εβδόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...