Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Σωματικός έλεγχος έγινε, αλλά έγινε και θαύμα!


hp-main14.jpgΜπορεί να ακούγεται περίεργο και παράξενο, παρόλα αυτά είναι αληθινό. Αρκετοί Καβαλιώτες και μη φίλαθλοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» προκειμένου να δουν από κοντά το τι έγινε μετά την ποδοσφαιρική συνάντηση του ΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ, συνάντηση στην οποία προσήλθε με εισιτήριο ή χωρίς εισιτήριο πολύ μεγάλος αριθμός οπαδών του Δικέφαλου του Βορρά.
Το γήπεδο γλίτωσε τα χειρότερα αλλά έχει προβλήματα εξαιτίας της παρουσίας πολλών και ζωηρών οπαδών του ΠΑΟΚ. Στη Θύρα 3 έχουν καταστραφεί 461 καθίσματα και βρίσκονται πεταμένα στην διπλανή Θύρα 4, μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από το γήπεδο. Σπασμένα καθίσματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία των κερκίδων 9 έως και 2. Τα περισσότερα πάντως είναι σπασμένα στην Θύρα 3.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να βρει κανείς πολλά και διάφορα πράγματα. Πεταμένες ομπρέλες, γάντια, αναπτήρες, κουτιά μπύρας και βέβαια ακόμη πιο επικίνδυνα αντικείμενα όπως μπουκάλια από ρετσίνες, κονιάκ, ούζο και τσίπουρο, όπως επίσης και επικίνδυνα βεγγαλικά.
Ψάχνοντας κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο διαπιστώνει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν και πέρασαν μέσα στο γήπεδο διάφορα αντικείμενα, ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ναι μεν έγινε σωματικός έλεγχος στις θύρες εισόδου αλλά σίγουρα έγινε και κάτι άλλο, ένα μεγάλο θαύμα και δεν σημειώθηκαν πολύ χειρότερα επεισόδια ή και τραυματισμοί.
Το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μικρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χώροι των τουαλετών αφού σε ορισμένες περιπτώσεις οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγραψαν συνθήματα ή ξήλωσαν τις πόρτες. Συνθήματα όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγραψαν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, από το Τεχνικό Λύκειο στο Περιγιάλι μέχρι την είσοδο του γηπέδου.
Η πολυπληθής παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή, στην Καβάλα, είναι αλήθεια ότι τόνωσε την τοπική οικονομία αφού υπήρξε αυξημένη κίνηση σε καφετέριες, σνακ μπαρ, περίπτερα, ενώ οι ταβέρνες στα Σφαγεία το μεσημέρι της Κυριακής ήταν ασπρόμαυρες.
Στην πλειοψηφία τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πλήρωσαν αυτά που κατανάλωσαν. Υπήρξαν πάντως ορισμένες περιπτώσεις που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφυγαν ξεχνώντας να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Ειδικά για τα ζητήματα και τα θέματα του γηπέδου δέχεται κριτική η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Εκπρόσωποι της που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ομολόγησαν χθες ότι για την επιτυχία των μέτρων θα έπρεπε η δύναμη την Κυριακή στο γήπεδο να ήταν ενισχυμένη με 2 ή 3 επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο στις θύρες εισόδου μέσα στο γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλώνιζαν.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΙΝΗNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...