Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της «λειτουργίας» του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νέου Νοσοκομείου.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν με απόλυτη μυστικότητα και ενώ το νέο Νοσοκομείο δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στην κατασκευαστική εταιρεία και τη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, είπε πως ο ίδιος τη συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζε και πως η απόφαση να γίνει η εξέταση στο νέο νοσοκομείο ελήφθη με πρωτοβουλία του διευθυντή του τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Την Πέμπτη λειτουργούσε, όπως λειτουργεί καθημερινά το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ωστόσο, το μηχάνημα της Γ' Κάμερας παρουσίασε πρόβλημα και εκείνη την ώρα είχαμε οκτώ αρρώστους που τους είχε χορηγηθεί ραδιενεργή ένεση. Συνεπώς, έπρεπε να κάνουν άμεσα την ακτινογραφία. Έτσι, οδηγήθηκαν στο νέο Νοσοκομείο, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του τμήματος. Οι ασθενείς πήγαν μόνο για την ακτινογραφία, για καμία άλλη ενέργεια».

Επιπλέον, επεσήμανε πως ζητήθηκε η άδεια της εταιρείας, εκπρόσωπος της οποίας -όπως είπε- ήταν παρών την ώρα της λειτουργίας των μηχανημάτων.

Όσο για την ΕΔΕ, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Αθανασίου, είπε, «Θα μεριμνήσουμε, ώστε αυτό να μην ξαναγίνει. Έγινε μια φορά και θα διερευνήσω τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε εκεί». Ειδικότερα δε, για την ανεπαρκή φύλαξη του νέου Νοσοκομείου, ο κ. Αθανασίου τόνισε «Εδώ και λίγες ημέρες η INSO έχει αποσύρει τη φύλαξη από το κτήριο. Υπεύθυνο για τη φύλαξη είναι πλέον το Νοσοκομείο Καβάλας και η ευθύνη βαραίνει εμάς αποκλειστικά».


Πηγή: Νέα Εγνατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...