Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Επική ανατροπή η Καβάλα ...

Ο Ονουάτσι χάρισε μια μεγάλη νίκη στην Καβάλα Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάλαμπαν (59) ωστόσο με μια... επική ανατροπή, η Καβάλα γύρισε το παιχνίδι και έφυγε με μια μεγάλη νίκη από την Νέα Σμύρνη (2-1). Η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (87� Ρινκόν) και πήρε το σπουδαίο τρίποντο, χάρη στο γκολ του Ονουάτσι στις καθυστερήσεις, που πάντως ήταν οφ σάιντ.

Στο πρώτο μέρος έγινε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή μια φλύαρη υπεροχή ενώ δημιούργησαν και ορισμένες, λιγοστές είναι η αλήθεια, ευκαιρίες.

Πρώτη καλή φάση στο 13ο λεπτό, όταν ο Κάλατς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γουνδουλάκη ενώ ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και επτά λεπτά μετά, όταν ο Αυστραλός τερματοφύλακας βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον μέσο του Πανιωνίου. Στη συνέχεια οι "κυανέρυθροι" έγιναν φλύαροι και η Καβάλα ισορρόπησε το ματς, ενώ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 40', όταν το δυνατό σουτ του Ονουάτσι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανδριόλα.

Στην επανάληψη, οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο τέταρτο. Στο 53', ο Εμίλιο Φερέρα πέρασε στο ματς τον Σκούφαλη και δικαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο έμπειρος μέσος ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Οικονόμου και κέρδισε πέναλτι. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα και «έγραψε» στο 59' το 1-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο νεαρός Ανδριόλας ήταν σταθερότατος και δεν επέτρεπε στους Καβαλιώτες να... ονειρευτούν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό.

Όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος ελέγχει το παιχνίδι και πως ο χρόνος κυλούσε υπέρ του. Όμως όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Στο 86' ο Μανιάτης "γκρέμισε" μέσα στην περιοχή τον Σουλτανίδη, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε το εμφανέστατο (παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του αρχηγού των "κυανέρυθρων") πέναλτι και ο Ρινκόν δεν λάθεσε από τα έντεκα βήματα, ισοφαρίζοντας.

Η Καβάλα, με την ψυχολογία υπέρ της, ήταν αυτή που έψαξε το γκολ και στη συνέχεια και τελικά δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Παβίσεβιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, το πλασέ του Ρινκόν σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού και στην επαναφορά ο Ονουάτσι την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, χαρίζοντας στην ομάδα του μία νίκη... προάγγελο Ευρώπης.

Πάντως από ότι φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ τη στιγμη του σουτ του Ρινκόν και το γκολ δεν θα πρεπε να μετρήσει.

Όπως και να χει πάντως, η Καβάλα πέτυχε μια σπουδαία νίκη. που τη φέρνει στους 22 βαθμούς, ισόβαθμη με τον σημερινό αντίπαλό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...