Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Στρατιωτική παρέλαση στα κατεχόμενα και παραβιάσεις

Μπορεί η Τουρκία να επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ισχυρίζεται ότι επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος, όμως εξακολουθεί την πολιτική της έντασης με προκλητικές κινήσεις.

Παρέλαση του τουρκικού στρατού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας για την 26η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου τουρκοκυπριακού κρατιδίου.

Επιπλέον, τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από τη Λευκωσία, παραβιάζοντας τον κυπριακό εναέριο χώρο, ενώ σε μία περίπτωση πραγματοποίησαν βύθιση πάνω από το χώρο της παρέλασης.

Πάνω από την παρέλαση πετούσαν πολεμικά ελικόπτερα και άλλα μικρά αεροσκάφη, ενώ έγιναν ρίψεις αλεξιπτωτιστών κοντά στο Πενταδάκτυλο.

Το απόγευμα έγινε επίδειξη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής αεροπορίας, στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου βρίσκονται αγκυροβολημένα δύο σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος σε ομιλία επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις περί «νέου συνεταιρισμού» και συνέχισης των τουρκικών εγγυήσεων.

Από Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...