Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ενεργειακά αυτόνομα τα νησιά της Ελλάδας



renewable-energy-sources-greek-islandsΤο νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στοχεύει στην υλοποίηση ενός σχεδίου ενεργειακής αυτονομίας των νησιών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Στόχος είναι τα νησιά να είναι ένας πράσινος δίαυλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου κάποια θα είναι ενεργειακά αυτόνομα και θα τροφοδοτούν το ένα το άλλο», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι οι Κυκλάδες, καθώς υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τη διασύνδεση των νησιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόθεση μας για το κλείσιμο των πετρελαϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επισήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για τη δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος πάνω από 2.200 ΜW. Οι καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς και κατοίκους.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...