Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0

Τον... ξέρανε στο δεύτερο 45λεπτο! Σιόντης (48΄), Ιωάννου (70΄) και Ονουάτσι (85΄) αποτελείωσαν τον Πανθρακικό που παραπαίει και η Καβάλα επέστρεψε στις νίκες, μετά το αποψινό και άνετο 3-0!
Οι «αργοναύτες» πήραν από την αρχή την κατάσταση στα χέρια τους και πίεσαν προκειμένου να βρουν δίχτυα. Μόλις στο 1΄ η κεφαλιά του Ιωάννου έφυγε μόλις άουτ και ο Πανθρακικός με εννέα στους 11 παίκτες ξένους, μοιραία κλείστηκε στα καρέ του και επεδίωξε την κόντρα επίθεση.

Το 20λεπτο πάντως έκλεισε δίχως τη μεγάλη φάση και με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Η Καβάλα είχε βέβαια την υπεροχή και ο Ιωάννου ήταν νούμερο κίνδυνος για την άμυνα των ακριτών, που απείλησαν πρώτη φορά με τον Ρομπέρ στο 21΄.

Ο Ορούμα πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από τακουνάκι του Ιωάννου, αλλά το σουτ του έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 33΄ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και πάλι όμως το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, με τον Ιωάννου να μην βρίσκει στόχο από το ύψος του πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου, ο Ορούμα έβγαλε μπαλιά-τρύπα στο κενό χώρο, ο Ονουάτσι βγήκε από κανονική θέση τετ α τετ με τον Ρόκα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε βιαστικά οφ σάιντ τον Ιωάννου που δεν συμμετείχε στη φάση, προκαλώντας σωστά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Καβάλας!

Και στο δεύτερο μέρος, η Καβάλα ήταν αυτή που πίεσε και σκόραρε άμεσα κόντρα σε έναν Πανθρακικό εκτός τόπου και χρόνου! Ο Σιόντης είδε τον Ρόκα εκτός θέσεως και με λόμπα σημάδεψε δίχτυα για το 1-0 στο 48΄.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τους «αργοναύτες» και λίγο έλειψε να μπει κι άλλο γκολ. Ο Ρόκα όμως έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την σέντρα-σουτ του Ορούμα στο 51΄. Οι Θρακιώτες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, η Καβάλα κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και διαχειρίστηκε σωστά το ματς.

Ακόμα κι όταν ο Πανθρακικός προσπάθησε με την είσοδο του Ντιαλό να βρει χώρους δράσης. Ο Ρομπέρ στο 63΄ ανάγκασε τον Κάλατς να διώξει σε κόρνερ την μακρινή οβίδα του, όμως ο Ιωάννου έβαλε σφραγίδα στο τρίποντο με κεφαλιά στο 70΄, γράφοντας το 2-0.

Η υπογραφή της νίκης μπήκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε με τον Ονουάτσι να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με πλασέ!

Η ταυτότητα του αγώνα

Καβάλα-Πανθρακικός 3-0

48΄ Σιόντης, 70΄ Ιωάννου, 85΄ Ονουάτσι

Καβάλα: Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Θεοδωρέλλης, Ντουκρόκ, Σιόντης (60΄ Πόποβιτς), Ορούμα (60΄ Ρινκόν), Ιωάννου, Ονουάτσι, Σουλτανίδης (73΄ Μεντί)
Πανθρακικός
: Ρόκα, Τζόκιτς, Άλβες, Μπουβάλ, Κλεμάν, Κανωτίδης (63΄Ολίσε), Ρομπέρ, Φαγιάρδο, Βελάσκο (78΄Στόικος), Μπαχαρίδης, Καζάκης (56΄Ντιαλό)
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες κάρτες: Παβίσεβιτς, Ιωάννου - Ρομπέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...