Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Κατάργηση της βάσης του 10 και αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα



news-educational-system-changesΥπέρ της κατάργησης της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τάχθηκαν οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος, η σχετική πρόταση κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή του μέτρου από το 2010.

Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ σε ό,τι αφορά το σύστημα των εξετάσεων κατέστησαν σαφές ότι οι αλλαγές δεν θα γίνουν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια πενταετία καθώς πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στο περιεχόμενο σπουδών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και κυρίως του λυκείου.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει άλλη μια φορά στις 18 Νοεμβρίου, ενώ στις 20 του μήνα ο κ. Μπαμπινιώτης θα παραδώσει στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο των συζητήσεων.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα μέλη του Συμβουλίου ζήτησαν την καθιέρωση ενός «Εθνικού Απολυτηρίου», το οποίο θα αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση των αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξετάζονται σε λιγότερα μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...