Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Συγγνώμη για τις δύο καθέτους πριν το "www" ζητά ο δημιουργός του Ίντερνετ

Συγγνώμη για τις δύο κάθετες γραμμές (http://) που μπαίνουν πριν από τις διευθύνσεις στο Ίντερνετ ζήτησε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο δημιουργός του Διαδικτύου σερ Τιμ Μπέρνερς Λι.

Ο Μπέρνερς Λι παραδέχτηκε ότι οι γραμμές αυτές - τις οποίες πολλοί χρήστες βρίσκουν "ενοχλητικές" στην πληκτρολόγηση δεν ήταν τελικά και τόσο απαραίτητες.

"Έμοιαζε καλή ιδέα" τότε, δήλωσε ο "πατέρας" του Διαδικτύου μιλώντας για την περίοδο που "έστησε" το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας στην Ιστορία, δηλαδή πριν από 30 χρόνια. "Δεν είχα ιδέα ότι θα προκαλούσαν τόση αναστάτωση" πρόσθεσε ωστόσο για τις δύο κάθετες γραμμές.

"Σκεφτείτε όλο το χαρτί και τα δέντρα που θα μπορούσαν να σωθούν αν ο κόσμος δεν χρειαζόταν να σημειώνει σε κάθε διεύθυνση και τις δύο καθέτους, όλα αυτά τα χρόνια - για να μη μιλήσουμε για όλη την ενέργεια και χρόνο που καταναλώθηκε για αυτά τα δύο περισσότερα πλήκτρα που πρέπει να πατηθούν" δήλωσε ο Μπέρνερς Λι.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου οι χρήστες έπρεπε να γράφουν στο "κουτάκι" όλη τη διεύθυνση μαζί με το http:// συν τη διεύθυνση, αλλιώς η σελίδα δεν θα εμφανιζόταν. Σήμερα ωστόσο αρκεί να γράψουμε τη διεύθυνση ξεκινώντας με το www και βρισκόμαστε στη σελίδα που θέλουμε.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...