Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ταχύτερες πτήσεις με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό

Ακόμα και στις 2 ώρες θα μπορούσε να μειωθεί η διάρκεια της πτήσης από την Αθήνα στο Παρίσι και στις 2,5 από την Αθήνα στο Λονδίνο με την εφαρμογή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, δηλαδή του προγράμματος που ενοποιεί τον ευρωπαϊκό χώρο πάνω από τα 30.000 πόδια.

Στα μέτρα που φιλοδοξεί να εφαρμόσει η Κομισιόν το 2012 περιλαμβάνονται οι νέοι «διάδρομοι» σε ευθεία και η αποφυγή ζωνών με υπερβολική αεροπορική κίνηση, ώστε, εκτός από τη μείωση του χρόνου της διαδρομής, οι επιβάτες να έχουν ασφαλέστερες πτήσεις αλλά και μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Παράλληλα, μειωμένες θα είναι και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, ενώ οι μικρότεροι χρόνοι πτήσης θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων.


«Καμπανάκι»

Αυτό επεσήμαναν τα μέλη της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο στην Κω, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας, η οποία, αν και «λόγω θέσης εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πτήσεων σε καθημερινή βάση, παρουσιάζει αναιτιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης στην Κοινοτική Νομοθεσία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό και κινδυνεύει να χάσει από γείτονες χώρες σημαντικό όγκο εναέριας κυκλοφορίας και μεγάλα έσοδα, καθώς επίσης και να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η εφαρμογή των νέων «διαδρόμων» σε ευθεία και των υπολοίπων ρυθμίσεων αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από 28 ευρωπαϊκές επιτροπές, η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μόνο στις τέσσερις από αυτές, με κίνδυνο να χάσει πολλά έσοδα στο μέλλον από χώρες όπως η Ιταλία.



ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...