Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Κοντινό μέλλον οι ενεργειακοί δρόμοι No Comment



Βραβεύτηκε με το ποσό των 100.000 δολαρίων από το υπουργείο μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών η πρωτοποριακή κατασκευή του ηλιακού δρόμου της Solar Roadways, εφεύρεση του Scott Brusaw.

Κάθε πάνελ του οδοστρώματος θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 7.6 κιλοβατωρών κάθε μέρα. Έτσι ένας αυτοκινητόδρομος με τέσσερις λωρίδες και μήκος ένα μίλι θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα γύρω στα 500 σπίτια.

Παράλληλα, μπορεί να φωτίζεται με φωτισμό LED και να δημιουργεί τις γραμμές κυκλοφορίες. Σε εξέλιξη είναι και η μελέτη που θα παράγει θερμότητα η οποία θα μπορεί να λιώνει το πάγο και το χιόνι σε περίπτωση χιονόπτωσης και θα επιτρέπει στο δρόμο να παραμένει προσβάσιμος.

Τα πάνελ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δρόμους και σε χώρους στάθμευσης, είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού καταργείται η άσφαλτος και τα χημικά συστατικά της και παράγεται ανανεώσιμη ενέργεια για τα σπίτια.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι το κάθε πάνελ οδοστρώματος στοιχίζει περίπου 6.900 δολάρια (περίπου 4.700 ευρώ) και θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο θα μπορεί να γίνει απόσβεση του ποσού αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...