Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Απόσυρση ΙΧ: ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου


old-vehicles-retraction-beginsΥπογράφηκε το πρωί της Τετάρτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου απόσυρσης των ΙΧ.

Με την ίδια πράξη ρυθμίζονται επίσης τα νέα τέλη κυκλοφορίας, το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών ΙΧ, η αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες κλπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, όσοι αποφασίσουν να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους μέχρι το 2012 θα κερδίσουν από 500 μέχρι 2.200 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι όσοι προχωρήσουν σε αγορά αυτοκινήτου σύγχρονης τεχνολογίας μαζί με την απόσυρση, καθώς θα λάβουν μπόνους ύψους 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες ελαφρών φορτηγών που θα αγοράσουν νέο όχημα μετά την απόσυρση του παλιού θα χρηματοδοτούνται με επιπλέον 1.500 ευρώ, ενώ για τα βαρέα οχήματα τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία τους.

Η νέα απόσυρση αφορά περίπου 1,7 εκατομμύρια ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

Ως προς τα τέλη κυκλοφορίας, σημειώνεται ότι για τα αυτοκίνητα Α κλάσης θα υπάρξει μείωση κατά 18 ευρώ.

Για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ωστόσο, θεσμοθετούνται περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας αυξημένα από 50 ως 150 ευρώ σε σχέση με τα ήδη υφιστάμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...