Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνησε ο "προαστιακός" Θράκης



Ξεκίνησε από χθες ο "προαστιακός" Θράκης ο οποίος θα καλύπτει απόσταση 120 χλμ παρέχοντας στους κατοίκους φτηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.

Με τον προαστιακό θα ενώνονται οι πρωτεύουσες των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Θα υπάρχουν ημερησίως 22 δρομολόγια, 11 από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή και Ξάνθη και άλλα 11 από Ξάνθη προς Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και σε συνδυασμό με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσουν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων.

Τα δρομολόγια του προαστιακού θα σταματάνε, επίσης, σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς μεταξύ Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δηλαδή Μέστη, Συκοράγχη, Κίρκη, Ίασμος, Πολύσιτος.

Το εισιτήριο θα είναι χαμηλό και προσιτό για όλους τους επιβάτες και θα ξεκινάει από 80 λεπτά

  • Αλεξανδρούπολη-Κίρκη 1 ευρώ
  • Αλεξανδρούπολη- Μέστη 1,60 ευρώ
  • Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή 2,50 ευρώ
  • Κομοτηνή-Ίασμος 0,80 ευρώ
  • Κομοτηνή-Ξάνθη 1,20 ευρώ
Στις τιμές αυτές των εισιτηρίων θα γίνονται και οι προβλεπόμενες εκπτώσεις, όπως μαθητές 50%, φοιτητές 25%, πολύτεκνοι 50%, φοιτητές πολυτέκνων οικογενειών 62,5% κλπ.

Η χρονική διάρκεια των δρομολογίων θα είναι
  • Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη 58 λεπτά
  • Κομοτηνή-Ξάνθη 32 λεπτά
Στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος στάθμευσης στους ενδιάμεσους σταθμούς ενώ το τρένο που θα χρησιμοποιηθεί είναι με κλιματιζόμενες αυτοκινητάμαξες και με συνολική διαθεσιμότητα 144 καθήμενων και 166 όρθιων.


ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...