Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Αρχίζει η οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη της δράσης ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του ΕΣΠΑ υπέγραψαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλος.

Όπως αναφέρεται, «η συγκεκριμένη δράση, δημόσιας δαπάνης ύψους 1,05 δισ. ευρώ, αφορά τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επιπλέον αποφάσισε, κατανοώντας τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, να προβεί για τον τομέα του Τουρισμού σε μείωση του κατώτατου απαιτούμενου μέσου ετήσιου κύκλου εργασιών τριετίας στις 25.000 ευρώ, από τις 30.000 ευρώ που είχε αρχικώς ανακοινωθεί μέσω της προδημοσίευσης της δράσης στις 25 Μαΐου 2009.

Παράλληλα, όσοι επιχειρηματίες από τους τέσσερις αυτούς κλάδους επιθυμούν να βελτιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της δραστηριότητάς τους, ώστε να εντάσσονται στα απαιτούμενα όρια του κύκλου εργασιών της προκήρυξης, μπορούν να προβούν σε συμπληρωματικές και τροποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καθώς και σε τροποποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...