Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Βραχυκύκλωμα Ζίμενς στη Ν.Δ.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα κομματικά επιτελεία μετά τις νέες αποκαλύψεις
Στον... φούρνο της Ζίμενς ψήνονται πλέον και οι εκλογές. Σε κατάσταση σύγχυσης και αμηχανίας, τα κομματικά επιτελεία σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν από προχθές να διαγνώσουν τις επιπτώσεις που προκαλεί η παρέμβαση του Μιχ. Χριστοφοράκου, μέσα σε ένα οιονεί προεκλογικό τοπίο.
Επιτελικά στελέχη και των δύο κομμάτων εκτιμούν ότι η ολική επαναφορά του σκανδάλου στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να καθορίσει και τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού για το σχέδιο των πρόωρων εκλογών. «Η Ζίμενς είναι...
μια νέα παράμετρος, που την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχε στον σχεδιασμό. Και προφανώς αλλάζει τα δεδομένα», έλεγε χθες κορυφαίος υπουργός που συγκαταλέγεται στους τακτικούς συνομιλητές του Κων. Καραμανλή. Υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων, στο κυβερνητικό επιτελείο ποντάρουν πλέον πολλά στην έκδοση Χριστοφοράκου, η οποία ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα προβληθεί ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη «συγκάλυψη» της ζοφερής υπόθεσης.

Η ευθεία εμπλοκή της Ν.Δ. στο σκάνδαλο, μέσα από την καταδικαστική απόφαση για τον Μιχ. Χριστοφοράκο στο Μόναχο, έχει βραχυκυκλώσει τους επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, οι οποίοι επιχειρούν να απαξιώσουν τον άλλοτε πανίσχυρο γενικό διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδος και να πλήξουν την αξιοπιστία του. Στο παρασκήνιο, πάντως, επιχειρούν να στρέψουν τους προβολείς στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «περισσότερο ένοχο» μετά και την εμπλοκή ενός ακόμη κεντρικού στελέχους του, του Κων. Γείτονα, που ακολουθεί τον Θόδ. Τσουκάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...