Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Περίεργες δηλώσεις Πούτιν από την Άγκυρα για το Κυπριακό

.8.09


Έκανε λόγο για τουρκικό και ελληνικό τμήμα στην Κύπρο
Αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού, κάνοντας όμως λόγο για τουρκικό και ελληνικό τμήμα στην Κύπρο. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης ο κ. Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του υποστηρίζει............ τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, τα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών και το σχέδιο Ανάν.

Θα επιδιώξουμε και στο μέλλον, είπε, την οικοδόμηση των σχέσεων και με τα δύο, όπως ανέφερε, τμήματα της Κύπρου και θα αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων αυτών με το τουρκικό τμήμα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία το θεωρεί σωστό βήμα που λειτουργεί προς όφελος της διευθέτησης.

Όπως μεταδίδεται ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κύπρο όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου, διευκρινίζοντας ότι μέσω του τουρκικού εδάφους θα γίνεται τροφοδοσία με αέριο τρίτων χωρών, της Κύπρου, του Λιβάνου, του Ισραήλ και της Ρωσίας.

Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ο Ρώσος πρέσβης

Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στην πολιτική διακήρυξη των Προέδρων της Κύπρου και της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει, τόνισε ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...