Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» Καβάλας

Ανοίγει το απόγευμα τις πύλες της στο κοινό η 11η Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνουν από κοινού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Χαρτοπωλών νομού Καβάλας στην παραλία της Καβάλας. Κατά τα εγκαίνιά της, που θα γίνουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ, θα εκτεθούν και θα γίνει αναφορά στις εκδόσεις του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα τιμηθούν οι συγγραφείς τους.
Στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Καβάλας, αύριο το βράδυ στο Κάστρο θα δοθεί συναυλία του συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά με το Νίκο Δημητράτο, Γιάννη Λάρδη και την Κατερίνα Ψαρίκογλου.
Την Κυριακή θα διεξαχθεί λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος με αφετηρία και τερματισμό το άγαλμα του Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο.
Το πρόγραμμα των Ελευθερίων κορυφώνεται με τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Απόστολο Παύλο με το μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό στον ναό Αποστόλου Παύλου και λιτάνευση της εικόνας του το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, θεία λειτουργία, δοξολογία και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της Καβάλας.
Το βράδυ της Δευτέρας θα τελεστεί αγρυπνία στη Βασιλική Β΄ των Αρχαίων Φιλίππων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...