Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Γράμμα από έναν αγανακτισμένο Νεοδημοκράτη

by politikiprotasi

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να προβεί ΑΜΕΣΑ σε κάποιες ενέργειες ΑΝ έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών και ΑΝ έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ήττας.
1. Οφείλει να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό, χρησιμοποιώντας και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ανεπαρκής.
2. Όσοι από τους υπουργούς και τους βουλευτές εμπλέκονται σε σκάνδαλα και κακοδιαχείριση πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι τελειωμένοι δια παντός από το κόμμα και οφείλουν να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους.
3. Οι βουλευτές και οι υπουργοί θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να κοιτάζουν το πάτωμα. Η αλαζονεία και η έπαρση θα πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους.
4. Μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να......
αλλάξουν οι διοικήσεις στον κρατικό μηχανισμό εκτός των ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτο έργο. Βουρλούμηδες, Φιλιππίδηδες, Φραντζήδες, Θωμόπουλοι, Καρσιώτες, κάτι ναύαρχοι εν αποστρατεία, κάτι καθηγητές πανεπιστημίου, κάτι περιφερειάρχες, κάτι διευθυντές εκπαίδευσης, κάτι φελλοί που επιπλέουν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους ΑΜΕΣΑ. Όλοι οι παραπάνω την έχουν δει κάπως. Έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Για να τους δεις στο γραφείο τους πρέπει να κάνεις τεμενάδες και αν θα τους δεις τελικά. Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αποτελεί τη βιτρίνα της κυβέρνησης και αυτή η βιτρίνα είναι σήμερα βρωμερή και άθλια.
5. Επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η οικονομία της καθημερινότητας και η ασφάλεια. Δεν είναι δυνατό το μάρμαρο να το πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες και κατέχοντες. Τι να την κάνω την Εγνατία όταν δεν έχω χρήματα να την περπατήσω; Τι να τον κάνω τον αγωγό φυσικού αερίου, όταν η ΔΕΠΑ με κλέβει στην τιμολόγηση; Πως είναι δυνατόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να εμφανίζονται ως οι πλουσιότεροι Έλληνες; Για την ασφάλεια τι να πούμε τώρα; Κάηκε η Αθήνα άλλες μεγάλες πόλεις επί ένα μήνα και δεν άνοιξε μύτη.
6. Αν ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να προβεί σ’ αυτές τις ενέργειες, είναι προτιμότερο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι καλύτερα να δώσει το στίγμα των αλλαγών που θέλει και αν δεν τον αφήσουν τα συμφέροντα να προκηρύξει εκλογές. Χίλιες φορές 20% στις εκλογές αλλά με ένα κόμμα καθαρό που θα δημιουργεί προσδοκίες, παρά διαχείριση της ήττας με τους ίδιους και τους ίδιους ανίκανους και πολιτικά ανεπαρκείς.
7. Η βάση της ΝΔ είναι έξαλλη. Απαιτεί άμεσες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό. Εν θερμώ. Τις μπούρδες ότι ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ τις ακούω βερεσέ. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Δεν υπάρχει άλλη αντοχή και ανοχή.
8. Προτείνω σε όλους τους οπαδούς της ΝΔ να δείξουν την αγανάκτησή τους. Μόλις θα εμφανίζεται μπροστά τους βουλευτής ή υπουργός να τον παίρνουν με τις λεμονόκουπες μπας και κουνηθεί το μυαλό τους. Αν τους έχει απομείνει βέβαια.
9. Δε θέλω να διανοηθώ ότι θα ξανακούσω δηλώσεις του τύπου «συνεχίζουμε το έργο μας με ταχύτερους ρυθμούς». Αυτό το έργο έφερε την παράταξη σ’ αυτό το χάλι. Ξυπνήστε επιτέλους και καταλάβετέ το .
10. Δε θέλω να ξανακούσω για την αποχή. Η αποχή αφορά ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΧΙ μόνο τη ΝΔ. Προσέξτε καλά κύριοι της ΝΔ. Θα φύγουμε και οι τελευταίοι που απομείναμε στο κόμμα. Μεϊμαράκη άκου! Το ΠΑΣΟΚ καλά κάνει και θριαμβολογεί, γιατί η νίκη του ήταν θρίαμβος. Εσύ σκύψε το κεφάλι, ζήτα συγνώμη και άσε τις ανοησίες.

ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...