Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Laptop με επιδότηση για 120.000 μαθητές

Έναν φορητό υπολογιστή (laptop) για κάθε μαθητή της Α΄ Γυμνασίου υπόσχεται για την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Οικονομίας βάζοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα της ψηφιακής τάξης.
Συγκεκριμένα, όπως είπε χθες ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Β. Ασημακόπουλος, από τις 15 Σεπτεμβρίου οι 120.000 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου όλων των σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, θα αρχίσουν να παίρνουν στα χέρια τους κουπόνια συγκεκριμένης αξίας τα οποία θα μπορούν να.......
ανταλλάσσουν στα καταστήματα με το laptop της επιλογής τους. Κατά τον κ. Ασημακόπουλο, η αξία των κουπονιών, την οποία δεν προσδιόρισε αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι περίπου 400 ευρώ, θα αρκεί για να αγοραστεί ένας υπολογιστής αντίστοιχος των αναγκών ενός δωδεκάχρονου μαθητή. Μαζί με τον υπολογιστή θα δίνεται και ένα μέμορι στικ με την ύλη όλων των βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου. Παράλληλα, θα αρχίσει να αναπτύσσεται αντίστοιχη υποδομή στην τάξη (ψηφιακός πίνακας) και θα επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί για να ολοκληρωθεί η ψηφιακή τάξη. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό περίπου 60 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης…

Το θέμα της ψηφιακής σύγκλισης συζητήθηκε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου έκανε στη συνέχεια μια προεκλογικού χαρακτήρα παρουσίαση σε συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το 2004 το σχετικό πρόγραμμα ήταν απαξιωμένο και αποσπασματικό, ενώ μετά πραγματοποιήθηκαν άλματα! Του απάντησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη, που υποστήριξε ότι η Ελλάδα έπεσε στην 44η θέση το 2008 με βάση τον δείκτη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από την 35η που ήταν το 2005, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ του 2008.

«Η όποια πρόοδος συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην ευρυζωνική διείσδυση, ήταν περισσότερο αποτέλεσμα ωρίμασης της αγοράς και λιγότερο επακόλουθο της κυβερνητικής πολιτικής», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

Προγράμματα ψηφιακής στρατηγικής
Τα νέα προγράμματα της ψηφιακής στρατηγικής που ανακοίνωσε χθες ο κ. Ασημακόπουλος περιλαμβάνουν:

● Επιδότηση τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία πολυγλωσσικών δικτυακών τόπων προβολής με ηλεκτρονικές κρατήσεις (για 9.000 ξενοδοχεία και 20.000 καταλύματα, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και με δημόσια δαπάνη 80 εκατ. ευρώ), από τον Ιούνιο.

● Δημιουργία ψηφιακών ασφαλιστικών ταμείων για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους (ενημέρωση, συνταγογραφήσεις κτλ. μέσω Ίντερνετ) και για την ηλεκτρονική διασύνδεσή τους με τα φαρμακεία.

● Χρηματοδότηση ταξί για την εγκατάσταση GΡS.

● Επιδότηση γονέων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονική εκπαιδευτική ψυχαγωγία.

● Επιδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της προβολής και προώθησης των προϊόντων τους. Αρχίζει τον Ιούλιο με δημόσια δαπάνη 60 εκατ. ευρώ. ● Δημιουργία ψηφιακών καταστημάτων με πλήρως ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αρχίζει τον Οκτώβριο με 60 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη.

Πηγή: Τα Νέα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιστευω οτι ειναι ωραια όλα αυτα αλλα θα ήταν προτιμότερο να αρχήσουν από το λυκειο όπου εκει ολα τα παιδια ξερουν υπολογιστες παρά το γυμνασιο!Επίσης τα παιδια του λυκειου δεν θα εχουν αυτη την ευκαιρια και ειναι αδικο!

Ανώνυμος είπε...

ε! και τι δεν θα παρω εγω laptop που θα παω πρωτη γυμνασιου?το σωστο βαιβεα ειναι να παρουν ολοι αλλα τι να κανουμε .........!

Φίλιππος είπε...

Ας ελπίσουμε να μήν είναι προεκλογικό τρικ....

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...