Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

STOP ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΩΡΑ!


Πολλοί απορούν με την ικανότητα του γειτονικού κρατιδίου να διεξάγει προπαγάνδα ενώ ταυτόχρονα απαιτεί να εισαχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Που τα βρίσκει τα χρήματα? Παράγει κάτι ή χρηματοδοτείται από χώρες που επενδύουν στην ύπαρξη του? Ότι χρηματοδοτείται είναι σίγουρο αλλά αν κάποιος κάνει τον κόπο να κοιτάξει τα οικονομικά της FYROΜ θα δει αυτό που όλοι ξέρουμε και δεν τολμάμε να το παραδεχτούμε:

Εμείς είμαστε οι σημαντικότεροι χρηματοδότες των Σκοπίων.
Σε εμάς βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος του στρατηγικού τους οικονομικού πλάνου.
Έλληνες είναι οι σημαντικότεροι οικονομικοί σύμβουλοι του Γκρουέφσκι.

Άρα:

Εμείς πληρώνουμε για να μπορεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της FYROM να διαδίδει ότι τα σύνορα της χώρας τους είναι μέχρι τον Θερμαϊκό.

Εμείς πληρώνουμε για να διοργανώνουν φιέστες με αρχαία Μακεδονικά ενδύματα προσπαθώντας να πείσουν την υφήλιο ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Εμείς πληρώνουμε για να μας χλευάζουν, να μας πετροβολούν, να προσπαθούν να οικειοποιηθούν την πολιτιστική μας κληρονομία και την Ιστορία μας.

Έχουμε κάνει παραρτήματα των μεγαλύτερων εταιριών μας στα Σκόπια.
Έχουμε κλείσει τις βιοτεχνίες της Βόρειου Ελλάδος και τις μεταφέραμε στα Σκόπια.
Δεν πάμε απλά για τουρισμό στα Σκόπια, πάμε ακόμα και για αγορές βασικών ειδών και γιατρούς.
Και μερικοί από εμάς πάνε να τα ακουμπήσουν στα καζίνο τους, να “ψωνίσουν” πιτσιρίκες και να πάρουν την δόση τους φθηνότερα.

Οι Σκοπιανοί από τη μια βλέπουν να οργανωνόμαστε και να κάνουμε groups στο facebook προσπαθώντας να διασφαλίσουμε την ιστορία μας και από την άλλη να πηγαίνουμε και να τους τα ακουμπάμε. Μήπως γελάνε μαζί μας?

Η ιστορία κάποτε θα κρίνει αυτή τη συμπεριφορά σαν το τραγικότερο ανέκδοτο του σύγχρονου Ελληνισμού. Και πρέπει να σταματήσει όσο είναι καιρός.

Πηγή Παγκόσμια ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...