Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Γεωτρύπανο στο κόλπο της Καβάλας


Μετά από ταξίδι 4.700 ναυτικών μιλίων φτάνει στο κόλπο της Καβάλας το εντυπωσιακό γεωτρύπανο Energy Exeter.Την επόμενη εβδομάδα θα πιάσει δουλειά.
Το γεωτρύπανο είναι το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980.Έχει ύψος 112 μέτρα και μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο σε οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα πραγματοποιώντας γεωτρήσεις σε βάθος91.4 μετρα.
Η Kavala Oil το μίσθωσε για 120 ημέρες για να ξεκινήσει αμέσως γεωτρήσεις στο κόλπο της Καβάλας στα δύο κοιτάσματα όπου έχει την εκμετάλλευση με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Πρώτη γεώτρηση σε παλιό κοίτασμα με πιθανό κέρδος 5 εκατομμύρια βαρέλια.
Δεύτερη γεώτρηση στο νέο κοίτασμα Ε με εκτιμώμενο κέρδος 18 εκατομμύρια βαρέλια.
Η Kavala Oil εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν οι γεωτρήσεις σε 6 μήνες με σκοπό τον τριπλασιασμό της σημερινής παραγωγής από 1300 σε 4000 βαρέλια την ημέρα.

Όλες αυτές οι κινήσεις της εταιρίας μας δείχνουν ότι ο κόλπος της Καβάλας είναι πλούσιος σε κοιτάσματα αρκεί να τα εκμεταλλευτούν σωστά με σκοπό την βιωσιμότητα της Kavala Oil.

Το γεωτρύπανο το μεταφέρει το γνωστό πλοίο FJORD και όποιος το δεί είναι εντυπωσιακό εν πλω θέαμα.
Έχει ενδιαφέρον η πορεία και ο αγώνας που δίνει το πλοίο να ανέβει το Αιγαίο μέρα απαγορευτικού. Μιλάμε ότι με τέτοιου είδους πλοίο και με τέτοιο φορτίο θα τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Τόσες ώρες πέρασαν που "έμπαινε" στο Κάβο Ντόρο και ακόμα να φτάσει τη Σκύρο...με ταχύτητα 2-5 μίλια.

Όσοι διαθέτετε κιάλια μπορείτε να το θαυμάσετε στην περιοχή όπου είναι οι πλατφόρμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...