Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Νίκησε και ..παραμένει στην Α1...

Μισή και πλέον παραμονή εξασφάλισε η Καβάλα η οποία νίκησε μέσα στην Λάρισα την ΑΕΛ με 80-72 και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει με αισιοδοξία την πρώτη της σεζόν στην Α1. Η "ανανεωμένη" Καβάλα, από το πρώτο ημίχρονο έδειξε τις προθέσεις της και με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να δίνει ρυθμό κατάφερε να επικρατήσει. Νέα μεταγραφή για τους "νεοφώτιστους" ο Αμερικάνος Μάρτιν Κορέλ!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφέστατο πλάνο στο παιχνίδι τους. Ρίσκαραν από το ξεκίνημα τα μακρινά σουτ της ΑΕΛ και απαγόρευσαν να πηγαίνει η μπάλα κοντά στο καλάθι, εκεί που ο Τορίν Φράνσις αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση της ομάδας του. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν και την κλειστή της άμυνα η Καβάλα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη
19-14 και το ημίχρονο 41-32.

Σε όλο αυτό το πρώτο μέρος η επίθεση των "μπλε" αποτελούνταν κυρίως από γρήγορο μπάσκετ, από καθαρούς αιφνιδιασμούς, αλλά και καταστάσεις δύο εναντίον ενός, που προέκυπταν από τις κακές επιστροφές των γηπεδούχων και την κακή πίεση που άσκησαν σε όλο το γήπεδο.

Στην επανάληψη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ζήτησε από τους παίκτες να πιέσουν περισσότερο, όμως και πάλι η Καβάλα είτε με τον νεοαποκτηθέντα Γκούστας, είτε με τους Καβαλιάουσκας, Ντάνιελς έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει και να διατηρεί έστω και σε μικρότερο μέγεθος την υπέρ της διαφορά.

Από την άλλη η ΑΕΛ επιθετικά τα περίμενε όλα από την τριάδα Κόμματος, Μεχία και Φράνσις, οι οποίοι μπορεί να πρόσφεραν πόντους, όμως τα στατιστικά τους, αποδεικνύουν ότι η ομάδα της Λάρισας είχε πρόβλημα.
Το πιο μεγάλο ωστόσο, από τα προβλήματα της ομάδας του "τίγρη" είχε να κάνει με την ευστοχία των παικτών του από την γραμμή των ελευθέρων βολών εκεί που το τελικό στατιστικό έγραψε 16/27!

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο στένευε ο κλειός για τους Λαρισινούς, ενώ από την στιγμή που οι Καβαλιώτες ξεπέρασαν και την πίεση σε όλο το παρκέ, η νίκη είχε κριθεί.

Μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης εμφανίστηκε και ο νέος ξένος της Καβάλας. Πρόκειται για τον Μαρτίν Κορέλ που αγωνιζόταν στην Αττάλεια, Είναι 26 ετών με ύψος 1.96 και αγωνίζεται στις θέσεις "2"
και "3".

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 32-41, 52-60, 72-80

ΑΕΛ (Αλεξανδρής): Μεχία 19(1), Ζάρας 9(2), Κόμματος 14(2), Αποστολίδης 5, Παπανικολάου, Λαμπρόπουλος 5, Τσαϊρέλης, Καραβανάς, Λάππας, Φράνσις 20(1).
ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Γκούστας 11(3), Ντάνιελς 16(1), Αμαγκού 13(1), Κέκελης, Γκαγκαλούδης 10, Καβαλιάουσκας 20, Κούβελας 4, Αγγελακόπουλος 6(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...