Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Oι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία επέστρεψαν

4029671
Οι «απατεώνες των δήθεν τροχαίων» μετά από μικρή… ανάπαυλα, επέστρεψαν και πάλι με μοναδικό σκοπό την αρπαγή των οικονομιών των θυμάτων τους. Με ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων ιδιαίτερα προς ηλικιωμένα άτομα, αλλά και νεότερα, σε Δράμα και Καβάλα, κατάφεραν να εξαπατήσουν 84χρονη και να της αποσπάσουν 600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αρπάξουν από άλλους πολίτες συνολικά 290.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ένας 41χρονος Βούλγαρος, μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιείτο στην εξαπάτηση πολιτών και η οποία απέσπασε τα 600 ευρώ από την ηλικιωμένη.Επίσης, σημειώνει η Αστυνομία, οι δράστες εμπλέκονται σε ακόμη δεκαπέντε απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, στις πόλεις της Δράμας και της Καβάλας. Κάποια από τα μέλη της σπείρας, τηλεφωνούσαν σε άτομα, στα οποία παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία, δηλαδή να «λαδωθούν»!Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, άλλο μέλος της οργάνωσης προσποιούταν τα ίδια τα συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων τους, τα οποία είχαν εμπλακεί στο υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα, εκλιπαρώντας για άμεση βοήθεια, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες σύγχυσης και ψυχολογικής φόρτισης στα εμβρόντητα θύματα και να πετύχουν την είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Στην περίπτωση της 84χρονης, ο 41χρονος πήγε σε προκαθορισμένο ραντεβού, όπου παρέλαβε από αυτήν τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Kavala Trail 2017

Την Κυριακή 12/3/2017 ολοκληρώθηκε ο 5ος αγώνας Kavala Trail Run 2017 στο περιαστικό δάσος της πόλης . Στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 266 δρομείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα και έτρεξαν τα 13 χλμ. του αγώνα , απολαμβάνοντας τις ομορφιές της πόλης από ψηλά.
Νικητές του αγώνα στην κατηγορία ανδρών είναι :
1ος ΣΟΥΓΙΟΛΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ 1:05:56
2ος ΤΖΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1:07:10. 
3ος ΚΡΥΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1:10:08
Νικήτριες του αγώνα στην κατηγορία γυναικών είναι:
1η ΣΑΡΙΣΟΥ ΕΜΙΝΕ 1:29:31
2η ΒΕΛΚΟΒΑ ΜΙΛΕΝΑ 1:33:38
3η ΠΡΑΣΑΚΗ ΜΑΤΙΝΑ 1:33:59
Ο Σ.Χ.Ο. Καβάλας ευχαριστεί για την επιτυχία του αγώνα Kavala Trail Run , τον Δήμο Καβάλας , Δημωφέλεια Καβάλας , το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας, το club 4x4 και την σπηλαιολογική ομάδα Καβάλας. Επίσης το ζαχαροπλαστείο Ροδίνι για τα γλυκά που πρόσφερε στους αθλητές για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το κατάστημα αθλητικών ειδών GRANAZI για τα δώρα που πρόσφερε στους νικητές των κατηγοριών γενική ανδρών και γυναικών, την κάβα ποτών ΑΡΓΥΡΙΟΥ για την κάλυψη της υδροποσίας του αγώνα και τον γνωστό κουρέα Χαράλαμπο Κοντζολάκη (Μπάμπη) ο οποίος προσφέρει κάθε χρόνο το ηλεκτρικό ρεύμα που χρειάζεται για την λειτουργία της Γραμματείας. Δεν λησμονούμε τέλος το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας για την προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα στον χώρο του αγώνα και τους αφανείς εθελοντές μέλη του Συλλόγου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας αρχές Μαρτίου 2018.
Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας - sxokavalas.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...