Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Χρηματοδότηση κομμάτων: 4,5 εκατομμύρια στα κόμματα την ώρα που ο λαός πεινάει

Χρηματοδότηση κομμάτων: 4,5 εκατομμύρια στα κόμματα την ώρα που ο λαός πεινάει
Δίνουν εκατομμύρια στα κόμματα ενώ κόβουν μισθούς και συντάξεις - Δείτε πόσα θα πάρει το κάθε κόμμα – Καμμένος και ΠΑΣΟΚ με διπλή επιδότηση
Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, η ανεργία παραμένει στα ύψη και το «τσεκούρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις βρίσκεται προ των πυλών, αποδεικνύεται ότι ….λεφτά υπάρχουν και δίνονται στα πολιτικά κόμματα!


Συγκεκριμένα το ποσό θα δοθεί ως εξής στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων:
- ΣΥΡΙΖΑ 1.483.455,39
- NΕA ∆HMOKPATIA 1.198.916,55
- ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 383.487,29 - (*)
- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 299.742, 63
- ΚΚΕ 327.992,
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 271.575,72
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 199.332,05
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 189.455,96
- ΕΛΙΑ-∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα - ∆υναµική Ελλάδα - Μεταρρυθµιστική Αριστερά - Νέοι Μεταρρυθµιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄) 56.729
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 56.729,10
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 26.591,76
- ΛΑΟΣ 26.591,76
(*) Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.

http://www.newsbomb.gr/

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΦΕΤ: Ανάκληση αλλαντικού προϊόντος με σαλμονέλα!

Στην ανάκληση αλλαντικού προϊόντος, στο οποίο ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ», συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες βάρους περίπου 500 γραμμαρίων.
Το συγκεκριμένο παρασκεύασμα, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής, LOT 229-042, παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ «ΒΙ.ΚΡΕ. ΑΕ», 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης , Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Condor: Νέες συνδέσεις φέτος με τα αεροδρόμια Αράξου, Καβάλας, Βόλου και Ζακύνθου

Condor: Νέες συνδέσεις φέτος με τα αεροδρόμια Αράξου, Καβάλας, Βόλου και Ζακύνθου
Tέσσερις νέους προορισμούς στην Ελλάδα προσθέτει στο πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι η αεροπορική εταιρεία Condor. Ειδικότερα, προσθέτει τα αεροδρόμια Αράξου, Καβάλας, Βόλου και Ζακύνθου, με συνδέσεις από Φρανκφούρτη και Μόναχο.
Οι κρατήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια της Condor είναι ήδη διαθέσιμες με τιμή απλής διαδρομής από € 59,99 σε Economy Class ή € 139,99 στην κατηγορία Premium Economy. Συνολικά, η θυγατρική της Thomas Cook θα έχει αυτό το καλοκαίρι πάνω απο 100 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ελλάδα.
 

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Υδροηλεκτρική ενέργεια μέσα από τους σωλήνες της.... ΔΕΥΑΚ...!!!!!

Το Πόρτλαντ, στη βορειοδυτική ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι μια από τις πιο «πράσινες» πόλεις του κόσμου.
Οι αρχές της πόλης συνεχίζουν την προσπάθειά τους να απεξαρτηθούν από τα ορυκτά καύσιμα με την εγκατάσταση ενός συστήματος που εκμεταλλεύεται την ενέργεια από τη ροή του νερού στους αγωγούς ύδρευσης της πόλης.
Το Πόρτλαντ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αντικατάστασης μέρους του δικτύου ύδρευσης με αγωγούς της Lucid Energy. Οι αγωγοί αυτοί περιέχουν τέσσερεις γεννήτριες διαμέτρου ενός μέτρου. Καθώς το νερό ρέει μέσα στους αγωγούς, οι γεννήτριες περιστρέφονται και τροφοδοτούν το ηλεκτρικό δίκτυο της πόλης με ηλεκτρική ενέργεια.
Το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο.
Η «έξυπνη» τεχνολογία της Lucid Energy θα παρακολουθεί επίσης την προμήθεια πόσιμου νερού στην πόλη και θα αξιολογεί την ποιότητά του.
Οι αγωγοί που θα παραγάγουν υδροηλεκτρική ενέργεια θα εγκατασταθούν σε τοποθεσίες με κλίση ώστε η βαρύτητα να δίνει ώθηση στο νερό που θα κινεί τις γεννήτριες.
Σε βάθος εικοσαετίας, οι αγωγοί θα παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων ή 1.100 Μεγαβατώρες ετησίως, ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει 150 νοικοκυριά ετησίως.
Σύμφωνα με τον νέο CEO της εταιρείας Γουίλιαμ Κέλυ, το νέο σύστημα παραγωγής ενέργειας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους παροχής πόσιμου νερού στους κατοίκους των πόλεων. Οι εταιρείες ύδρευσης έχουν την ευχέρεια να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιούν την ενέργεια για δικούς τους σκοπούς, ή αν θα την πωλούν ως επιπρόσθετη πηγή εσόδων.
Η εταιρεία διαθέτει επίσης μία εγκατάσταση στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, όπου η ενέργεια χρησιμοποιείται για τον δημόσιο φωτισμό και για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων της μονάδας.
Σε αντίθεση με άλλες μορφές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή, ή η αιολική, το σύστημα στους αγωγούς μπορεί να παραγάγει ενέργεια σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς το νερό συνεχίζει να ρέει.
econews

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης
Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις τρεις τα ξημερώματα, σε ηλικία 67 ετών, ο γνωστός παράγοντας του αθλητισμού Μάκης Ψωμιάδης, στο νοσοκομείο «Ελπίς» από πνευμονικό οίδημα.
Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε υποστεί έμφραγμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1948 στην Καβάλα, από πατέρα ιερέα. Το 1988 έγινε πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Επειτα ασχολήθηκε με τη διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ της οποίας υπήρξε και πρόεδρος. Εκτός της ΑΕΚ ασχολήθηκε και με άλλες ομάδες, όπως οι Εθνικός, Ακράτητος και Καβάλα.
Τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21.5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ στο διάστημα 2001 έως και 2003 όταν και ήταν πρόεδρος.
Παράλληλα ήταν και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 όταν και συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Οι κορυφαίες ατάκες του "Μπιγκ Μακ" 

Έχουν αφήσει εποχή οι απίθανες ατάκες του Μάκη Ψωμιάδη κυρίως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τους στημένους αγώνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατά τη διάρκεια των καταθέσων των μαρτύρων, και όταν η πρόεδρος σχολίασε: «Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν από το ματς γίνονται όλα», ο Μάκης Ψωμιάδης απάντησε: «Οχι, κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες...».
Άλλη μια στιχομυθία που προκάλεσε γέλιο και χάρισε λίγες στιγμές χαλάρωσης σε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακροατήριο στη διάρκεια της δίκης ήταν όταν το δικαστήριο προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι ο... "μουστάκιας", ένας χαρακτηρισμός που αναφέρεται συνθηματικά σε μια από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ και περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο "μουστάκιας" δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάκη Ψωμιάδη. "Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος παράγοντας με μουστάκι", είπε χαρακτηριστικά.
Τότε, ο Μάκης Ψωμιάδης για να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου, είπε: "Κυρία πρόεδρε, εμένα κανείς δεν με λέει μουστάκια. Όλοι στη μπάλα, με λένε ή ψηλό, ή Big Mac"!
Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας και ερωτηθείς γιατί διέφυγε στα Σκόπια, ανέφερε: «Πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω» και συνέχισε λέγοντας: «Τα Σκόπια είναι ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς».
Συνηγορώντας δε υπέρ του γιου του Σταύρου και του προέδρου της Καβάλας, Γιάννη Παπακώστα, που κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είπε: «Αυτοί οι δύο είναι για κανένα Λούνα Πάρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση».
Πηγή: www.ethnos.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...