Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Συναγερμός μετά τις απειλές: Αποσύρονται προληπτικά πασίγνωστα προϊόντα

Πασίγνωστες εταιρείες αποσύρουν προληπτικά από όλα τα σημεία πώλησης της Αττικής συγκεκριμένα προϊόντα τους και σταματούν να τα διαθέτουν, μετά από απειλητική προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με τον ισχυρισμό ότι έχουν δηλητηριαστεί παρτίδες με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ, με τρόπο που δεν είναι ορατός από τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, κατά την προκήρυξη έχουν δηλητηριαστεί:

-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ”Κλασσική” (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ”Πιο συμπυκνωμένη” (Unilever)
-35 συσκευασίες ”Φρέσκο γάλα” της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light

Μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες αρμόδιες αρχές, αποσύρονται από τα ράφια της Αττικής, τα εξής προϊόντα:

• το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ πλήρες ενός λίτρου (χάρτινη συσκευασία - μπλε χρώμα) 
• Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
• Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
• Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
• Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
• Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4X500 πλαστική φιάλη)

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο 2013 είχε αποσταλεί σε ιστότοπο ένας φάκελος που περιείχε ένα αναψυκτικό των 500 ml, usb stick με αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που έφερε την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών. Μάλιστα έκαναν λόγο για «σαμποτάζ μόλυνσης εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ UNILEVER – NESTLE – COCA-COLA
«Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

• Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

o Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
o Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
o Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
o Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
o Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

• Coca-Cola: 800-11-55800
• Unilever: 800-11-99099
• Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΑ
«Η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής.

Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια.

Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
Όπως ανακοινώθηκε, "ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας".

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, "με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

· “COCA – COLA LIGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη
· “NESTEA ICE TEA” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη
· “NESTEA ICE TEA” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη
· Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος
· Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml
· Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g
· Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g

Επίσης, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "καλούνται οι Επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα".
http://www.real.gr/

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Δώσε αίμα- σώσε μια ζωή»

«Στις γιορτές κάνε και εσύ ένα δώρο: δώσε αίμα – σώσε μια ζωή» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων.
Η δράση θα γίνει αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα, στον πεζόδρομο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου-γωνία Τράπεζας της Ελλάδος.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική και εθελοντική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και των Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΕ Καβάλας, με στόχο να αξιοποιηθεί ο εορταστικός χαρακτήρας των ημερών και να προωθηθούν η αιμοδοσία, ο εθελοντισμός και ευρύτερα ο ανθρωπισμός, η ανάπτυξη της αλτρουιστικής διάθεσης προς τον συνάνθρωπο, η κοινωνική αλληλεγγύη και η διάθεση για προσφορά.

Έκλεβε χρήματα από το σπίτι φίλης της

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 40χρονη κατηγορούμενη για κλοπή χρημάτων από οικία στην Καβάλα.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία και έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι η 40χρονη εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία της με 53χρονη ημεδαπή και την 75χρονη μητέρα της, αφαίρεσε τα κλειδιά της οικίας τους, ενώ στη συνέχεια, από το Μάιο του 2016, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω κλειδιά, αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού, τμηματικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ περίπου.
Χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 40χρονη να εισέρχεται στην ανωτέρω οικία, σε χρονική στιγμή που απουσίαζαν οι ένοικοι και να αφαιρεί το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και τα κλειδιά της οικίας.
http://www.ert.gr/

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Χρυσά Χριστούγεννα» στην Καβάλα

Αποτέλεσμα εικόνας για καβαλα χριστουγεννα
«Χρυσά Χριστούγεννα» υπόσχεται ο δήμος Καβάλας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα 100 περίπου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε 37 σημεία του δήμου.
Πρόκειται για τα «Χρυσά Χριστούγεννα» μιας «χρυσής χρονιάς» για την Καβάλα, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα αναφέροντας την ένταξη των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, την παγκόσμια επιτυχία της σκακίστριας Σταυρούλας Τσολακίδου, τα χρυσά τιμητικά βραβεία της πόλης στο διαγωνισμό Best of Awards.
Είναι ένα πρόγραμμα, όχι ανταγωνιστικό προς τις διπλανές πόλεις, όπως η Δράμα με την Ονειρούπολη, αλλά συμπληρωματικό, ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου. 
Στόχος να δημιουργηθεί ένα κλίμα χαράς και αλληλεγγύης, που ταιριάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, να παροτρύνει τον κόσμο να βγει και να διασκεδάσει σε πείσμα των καιρών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν και οργανώθηκαν χάρη στην εθελοντική προσφορά των φορέων, των συλλόγων, των επαγγελματιών της πόλης.
Η πανηγυρική έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου και αργότερα το συγκρότημα «Εκμέκ».

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπορική σύνδεση με Ρωσία .

aerodromio-kavalas-xrysoupolis
Για πρώτη φορά θα εκτελούνται από το καλοκαίρι του 2017 απ` ευθείας πτήσεις από 3 Ρωσικές πόλεις για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας .
Πρόκειται για τις πόλεις της Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας από την Ρωσία και το Μίνσκ της Λευκορωσίας ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο.
Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες της Καβάλας και της Θάσου έχουν έρθει σε συνεργασία με ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ο πρόεδρος του οποίου κ.Μπόρις Μουζενίδης επισκέφθηκε το νησί το τελευταίο τριήμερο για να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.
Αναμένεται μεγάλη αύξηση τουριστών απο την Ρωσία το ερχόμενο Καλοκαίρι συνολικά στον Νομό Καβάλας.
Chrysoypoli News

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Επενδύσεις 1,34 δισ. ευρώ προγραμματίζει η Energean

Oι επενδύσεις της Energean σε Πρίνο και τις άλλες περιοχές με δικαιώματα. Πώς κατανέμονται τα ποσά. Ποιες οι προτεραιότητες. Οι πηγές χρηματοδότησης που εξετάζονται.
Επενδύσεις 1,34 δισ. προγραμματίζει η Energean - Πώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο
Στo 1,34 δισ. δολάρια ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει η Energean για την έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων εντός και εκτός Ελλάδος.
Για το εσωτερικό της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Καβάλας (Πρίνος, Β. Πρίνος, Έψιλον, Ν. Καβάλα), όπου θα επενδυθούν συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στην ΑΟΖ του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον CEO της Energean Μαθιό Ρήγα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας κατανέμεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια για τον Πρίνο, 50 εκατ. δολάρια για την περιοχή του Κατάκολου, 34 εκατ. δολάρια για την περιοχή των Ιωαννίνων, 30 εκατ. δολάρια για την περιοχή Αιτωλοακαρνανίας, 20 εκατ. δολάρια για το Μαυροβούνιο, 6 εκατ. δολάρια για την Αίγυπτο και ένα δισ. δολάρια για τα κοιτάσματα του Ισραήλ.
Όπως τονίζει ο ίδιος, το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Οι τέσσερις νέες γεωτρήσεις από τις 15 που θα γίνουν συνολικά στον Κόλπο της Καβάλας, έχουν αυξήσει την ημερήσια παραγωγή σε Πρίνο και Β. Πρίνο στα επίπεδα των 5.000 βαρελιών, έναντι μέσου όρου 1.500 βαρελιών το 2015 και με την ετήσια παραγωγή να φτάνει το 1.160.000 βαρέλια.
Στόχος της εταιρείας είναι με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, που περιλαμβάνουν την κατασκευή νέας θαλάσσιας εξέδρας για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Ε», η ημερήσια παραγωγή να κινείται στα επίπεδα των 10.000 βαρελιών στο τέλος του 2018. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν δαπανηθεί περίπου 70 εκατ. δολάρια από τα 200 εκατ. του επενδυτικού προγράμματος.Εκτός από τον Πρίνο, η εταιρεία στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη παραγωγής στο κοίτασμα του Κατάκολου. Συγκεκριμένα τον προσεχή Φεβρουάριο θα καταθέσει τις μελέτες για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος και τα περιβαλλοντικά του έργου, ώστε η παραγωγή πετρελαίου να ξεκινήσει σε 2-3 χρόνια από τώρα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα έχει ανακαλυφθεί το 1981 και έχουν γίνει δοκιμές παραγωγής.
Ωστόσο το μικρό του μέγεθος και η ποιότητά του δεν επέτρεψαν την εκμετάλλευσή του με θαλάσσια εξέδρα, λόγω του υψηλού κόστους.
Η Energean θα το εκμεταλλευθεί με χερσαία κεκλιμένη γεώτρηση που θα γίνει από χώρο ο οποίος έχει ήδη προσδιοριστεί. Με βάση τις πλέον πρόσφατες ερμηνείες σεισμικών, το κοίτασμα περικλείει 30-40 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, με ανακτήσιμη ποσότητα τα 10 εκατ. βαρέλια. Έτσι ελπίζεται ότι στο Κατάκολο θα γίνει η δεύτερη εκμετάλλευση πετρελαίου, μετά από 37 χρόνια, από όταν ξεκίνησε η εκμετάλλευση του Πρίνου.
Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των επενδύσεων, η εταιρεία εξετάζει όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι χρηματαγορές, ενώ για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν του Ισραήλ θα εξεταστούν και οι δυνατότητες συνεργασιών. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το βήμα της Energean να εξαγοράσει τα δύο κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (εξαγοράστηκαν έναντι 148,5 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική Noble), αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ελληνική εταιρεία.
Η πώληση αερίου από τα δύο κοιτάσματα του Ισραήλ, σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, θα ενισχύσει τα έσοδα της Energean, θα φέρει αναγνώριση και θα παρέχει ευκαιρίες συμμετοχής σε άλλα υποσχόμενα σχέδια.
Από την άλλη, πρόκειται για σχέδια εκμετάλλευσης σε μεγάλα θαλάσσια βάθη, για την υλοποίηση των οποίων θα απαιτηθούν ευρύτερες συνεργασίες.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αρχίζει το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

petrelaio_th
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης για την αποφυγή ελλειμματικών παραδόσεων που αυξάνουν περαιτέρω την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τη θέρμανση.
Η ογκομέτρηση της δεξαμενής και η μέτρηση του ύψους της στάθμης του πετρελαίου πριν και μετά την παράδοση είναι οι βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι καταναλωτές, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά ξεκινά το προσεχές Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, σε τιμές που αναμένεται – με τα σημερινά δεδομένα – να κυμανθούν στα 93-94 λεπτά το λίτρο.
Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ, που μεσολάβησαν. Πηγές της αγοράς εκτιμούν πάντως ότι η ζήτηση τουλάχιστον στην αρχή της περιόδου θα είναι περιορισμένη καθώς οι καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι ακόμη καλές. Επιπλέον πολλά νοικοκυριά διαθέτουν αποθέματα πετρελαίου από την περυσινή περίοδο οπότε ο χειμώνας ήταν ήπιος ενώ οι τιμές του πετρελαίου τον Ιανουάριο είχαν υποχωρήσει κάτω και από τα 70 λεπτά το λίτρο.
Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου είναι τα εξής:
1. Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτήwww.fuelprices.gr .
2. Πριν την παραλαβή πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο – Μάιο) ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.
3. Κατά την παραλαβή του πετρελαίου πρέπει να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων.
4. Η παραλαβή του πετρελαίου να γίνεται κατά προτίμηση από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.
5. Το χρώμα του πετρελαίου , το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του , πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.
6. Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο πρέπει να καταγράφει πάντοτε την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή τόσο πριν όσο και μετά την παραλαβή, παρουσία του βυτιοφορέα.
7. Κατά την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο το μετρητή του βυτιοφόρου αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο
8. Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο καλό είναι να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής . π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 2,0 μέτρα, πλάτος 1,25 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 2.5 κυβικά μέτρα ( 2 x1,25×1=2.5 m 3 ) ή 2500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2500:100=25).
9. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5 – 6 λεπτά.
10. Η πληρωμή του πετρελαίου πρέπει να γίνεται εφόσον λάβουν το απαραίτητο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη) στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ύψος της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα, καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, Α.Φ.Μ., η ποσότητα του πετρελαίου , το ποσό πληρωμής, η ώρα παράδοσης κ.λ.π.).

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι «τυχεροί» δικαιούνται το επίδομα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης

k3
Ξεκινάει από το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 92 λεπτά το λίτρο.
Από τις 15 Οκτωβρίου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι αυξημένος κατά 0,05 ευρώ ανά λίτρο, φτάνοντας στα 0,28 ευρώ από 0,23 ευρώ πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν λιγότερα λίτρα με τα ίδια χρήματα.
Σύμφωνα με τις τωρινές τιμές διύλισης, τον νέο ΕΦΚ και τον ΦΠΑ, τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 0,92 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, θα πληρώσουν ακριβότερο κατά 8,2 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι πέρυσι είχε ξεκινήσει να πωλείται με μέση τιμή 0,838 ευρώ το λίτρο.
Συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Σε ό,τι δε αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να δικαιούνται του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 € για άγαμους και 200.000 € για έγγαμους.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ύφεση πλέον όλα τα πύρινα μέτωπα στην Θάσο

[News247]: Σε ύφεση πλέον όλα τα πύρινα μέτωπα στην Θάσο
Από 20.000 έως 30.000 στρέμματα δάσους υπολογίζεται σε πρώτη φάση ότι απανθρακώθηκαν στη Θάσο
Σε ύφεση βρίσκονται πλέον και τα 4 πύρινα μέτωπα της Θάσου που προκλήθηκαν από κεραυνούς και επί τρία 24ωρα κατέστρεφαν το νησιά από Βορρά προς Νότο. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται πως έγιναν στάχτη 20.000 έως 30.000 στρέμματα δάσους, αλλά πληρέστερη εικόνα γι αυτό θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που διασώθηκαν ανάμεσα στις εστίες των πύρινων μετώπων.
Επίσης από μία πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική και δίχως να έχει ξεκινήσει ακόμα η επίσημη καταγραφή των ζημιών, αφού πρώτα πρέπει να σβήσει εντελώς η φωτιά, τουλάχιστον 8 σπίτια υπέστησαν ζημιές, δύο κάηκαν ολοσχερώς αλλά ήταν ακατοίκητα και αρκετές είναι οι αγροικίες και οι στάνες που παραδόθηκαν στις φλόγες. Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, εκ των οποίων μόνο ένας νοσηλεύεται ακόμα στην Καβάλα με κάταγμα στο πόδι.
Και τα πύρινα μέτωπα χαρακτηρίζονται σε ύφεση, ωστόσο διαρκώς ξεσπούν αναζοπυρώσεις και έτσι παραμένουν στο νησί ισχυρότατες δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι να κατασβεστούν πλήρως όλες οι εστίες.


http://www.multi-news.g

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Θάσος: Ανεξέλεκτες οι πυρκαγιές στο νησί

Σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο΄ενώ με εντολή της πυροσβεστικής και του Δήμου εκκενώνεται άμεσα ο ορεινός οικισμός του Καζαβιτίου Πρίνου
thasos-pyrkagia-1Οι πυρκαγιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, ξέσπασαν λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα.
Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα, στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια, ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και έξι αεροσκάφη. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.
Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ξυπνούν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

45χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια στην Καβάλα

Την κινητοποίηση των αρχών και την έντονη ανησυχία των γονιών προκάλεσε η σύλληψη ενός 45χρονους άνδρα το απόγευμα της Κυριακής στην Καβάλα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπεια καθώς προσέγγισε 4 ανήλικα αγόρια ηλικίας 14 ετών στα οποία και έκανε άσεμνες, σεξουαλικές προτάσεις.
Τα παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν πάει για να παίξουν στην περιοχή Φάληρο, εκεί ο 45χρονος τους προσέγγισε και ξεκίνησε να τους κάνει άσεμνες και χυδαίες προτάσεις, ενώ τους ζήτησε να συνευρεθούν μαζί του έναντι πληρωμής. Οι ανήλικοι φοβισμένοι πήγαν στα σπίτια τους και ενημέρωσαν τους γονείς τους.
Άμεσα οι γονείς πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και ενημέρωσαν για το συμβάν. Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και εντόπισαν τον 45χρονο σάτυρο τον οποίον και συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ναρκωτικά χάπια. Ο άνδρας συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και του επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών με αναστολή.
http://newpost.gr/

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Απεργία διαρκείας στα Λιπάσματα Καβάλας



Σε απεργία διαρκείας μετατρέπονται οι μέχρι τώρα 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας , σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η διοίκηση της Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ).
Όπως αναφέρει, με την απόφασή της αυτή θέλει να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη δυναμική των εργαζομένων να αντισταθούν στη βαρβαρότητα του εργοδότη.
Όπως τονίζει, δε, προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λυγίσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Η συμπαράσταση της κοινωνίας και των συνδικάτων τους δίνει δύναμη, τους δίνει ελπίδα, τους δίνει κουράγιο. Η οικονομική εξαθλίωση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους κράτους, οι μπράβοι του εργοδότη, οι μηνύσεις, οι συλλήψεις και η μαύρη προπαγάνδα δεν είναι ικανά να πνίξουν το απόλυτο δίκαιό τους.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, σημειώνει η ΟΕΧΒΕ, «να απευθύνονται στον εισαγγελέα κατηγορώντας την Ομοσπονδία και το Σωματείο για παράνομη και ανομιμοποίητη απεργία και να μας κατηγορούν συγχρόνως για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην περιφρούρηση της απεργίας. Ποιος μιλάει για παρανομία;;; Ο μονίμως παραβατικός!!!
«Ποιος μας κατηγορεί, μέσω της εταιρείας – φάντασμα που φέρεται ως ενοικιαστής της μητρικής εταιρείας;;; ΑΥΤΟΣ που διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;;; ΑΥΤΟΣ που έστειλε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ ο ίδιος γινόταν πλουσιότερος από θαλασσοδάνεια που αντί να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις πήγαιναν στις τσέπες του;;; Η κυβέρνηση δεν τα γνωρίζει αυτά;;;».
Εδώ και αρκετούς μήνες το εργοστάσιο Λιπασμάτων Καβάλας έχει σταματήσει να παράγει λίπασμα. Παρόλα αυτά, για λόγους προπαγάνδας, ο εργοδότης παίζει ακόμα και με τον πόνο των άνεργων. Προσλαμβάνει προσωπικό, με δίμηνες συμβάσεις, για να τους χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.
«Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους μαχόμενους απεργούς, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική, αγροτική και εθνική οικονομία», επισημαίνει η ΟΕΧΒΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση, «επιτέλους, αντί για ανέξοδες καταγγελίες, αντί να προσπαθεί να το παίζει θύμα ενός νομικού πλαισίου, να κατανοήσει ότι είναι κυβέρνηση και έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα». Καλεί, τέλος, «τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους τοπικούς παράγοντες του νομού Καβάλας να τοποθετηθούν με ξεκάθαρες θέσεις χωρίς υπεκφυγές».
«Όλοι γνωρίζουν το θεάρεστο επιχειρηματικό έργο του κ. Λαυρεντιάδη!!! Ας βγούν από τη σιωπή τους!!!», καταλήγει.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Στον κατάλογο Μνημείων της UNESCO ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα αποτελεί η σημερινή έγκριση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της εγγραφής του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ στο πλαίσιο της 40ης Συνόδου της που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Φίλιπποι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους και πληρέστερους αρχαιολογικούς χώρους της  Βόρειας Ελλάδας, με πλήθος μνημείων, τα οποία συνδέονται με τη διαχρονική εξέλιξη της πόλης από την ελληνιστική περίοδο μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια. Η στρατηγική της θέση, που διέκρινε ο Φίλιππος Β΄, αναβαθμίζεται με την «Εγνατία Οδό». Μετά τη δραματική μάχη το 42 π.Χ. που καθόρισε την πολιτική ιστορία του ρωμαϊκού κράτους ζει μια περίοδο ακμής ως ρωμαϊκή αποικία (Colonia Augusta Julia Philippensis). Σε αυτό το ζωηρό αστικό κέντρο ήρθε ο Απόστολος Παύλος και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος το 49/50 μ.Χ., γεγονός που έμελλε να αλλάξει τόσο τη φυσιογνωμία της πόλης, όσο και της ηπείρου. Με την αναγνώριση του Χριστιανισμού και την καθιέρωσή του ως επίσημης θρησκείας του κράτους στην πόλη ιδρύθηκαν επιβλητικοί χριστιανικού ναοί, ένα πανόραμα παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής.
Η κατάρτιση του φακέλου της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξε αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και συστηματικής προσπάθειας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και ο Αθλητισμού και ειδικά της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Σημαντική ήταν επίσης η αρωγή του πρώην Δήμου Φιλίππων και του νυν Δήμου Καβάλας, που εκφράζουν την ένθερμη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 
Ο φάκελος υποβλήθηκε στη συνέχεια στην απαιτητική διαδικασία της αξιολόγησης από το αρμόδιο για την πολιτιστική κληρονομιά συμβουλευτικό όργανο της UNESCO, το διεθνές ICOMOS. Στη διάρκεια της αξιολόγησης συνεχής ήταν η υποστήριξη της υποψηφιότητας από τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς η Εξέχουσα Οικουμενική Αξία της πόλης των Φιλίππων τεκμηριώνεται τόσο βάσει της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς (κριτήριο (iv)),  όσο και λόγω της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου η οποία σηματοδότησε τις απαρχές του Χριστιανισμού στην Ευρώπη (κριτήριο (iii)).
Η σημαντική αυτή επιτυχία, ένας ακόμη σταθμός στο πολυσχιδές έργο του ΥΠ.ΠΟ.Α. και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έρχεται να τονίσει το εύρος και τις δυνατότητες της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας για περαιτέρω προβολή και ανάδειξη αλλά και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που δημιουργεί. Μετά την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων ο Κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς αριθμεί πλέον 18 εγγραφές από την Ελλάδα.
http://www.kathimerini.gr/

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Χασισοκαλλιεργητές με οπλοστάσιο και αρχαία στην Καβάλα

Χασισοκαλλιεργητές με οπλοστάσιο και αρχαία στην Καβάλα

Εξακολούθησαν να αναζητούν αρχαία αντικείμενα, ένα από τα οποία βρέθηκε στην κατοχή τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν χασισοφυτεία και διατηρούσαν παράνομο οπλισμό!

Σεσημασμένοι από καιρό για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων ήταν  δυο κάτοικοι χωριών της Καβάλας, αλλά δεν εγκατέλειψαν τις παλιές τους... συνήθειες!

 
Εξακολούθησαν να αναζητούν αρχαία αντικείμενα, ένα από τα οποία βρέθηκε στην κατοχή τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν χασισοφυτεία και διατηρούσαν παράνομο οπλισμό!

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο σπίτι του 39χρονου, βρήκαν μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων που πιστοποιούσε ότι συνέχιζε τις λαθρανασκαφές και έξι μαχαίρια μήκους 0,20 ως 0,45 εκατοστών. Στο σπίτι του 65χρονου, όμως, ανακάλυψαν μια φυτεία με 12 νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,10 ως 0,60 εκατοστών, ενώ κατέσχεσαν και δυο πλαστικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 2,3 γραμμαρίων. Το σημαντικό εύρημα, όμως, ήταν ένα τμήμα ταφικής πλάκας το οποίο εστάλη για εξέταση στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων ώστε να χρονολογηθεί και να εξακριβωθεί από πού προέρχεται.

Ο ηλικιωμένος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα κυνηγετικό όπλο, μια ξιφολόγχη μήκους 0,28 εκατοστών, μια οξειδωμένη κάννη κυνηγετικού όπλου και δέκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Σε βάρος των δραστών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

*** Για παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη και ένας 36χρονος, όταν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και στην επιχείρησή του στην Κομοτηνή οι αστυνομικοί  της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν ένα περίστροφο κρότου – αερίου με έξι φυσίγγια και τρεις αμπούλες με διοξείδιο του άνθρακα, ένα μαχαίρι μήκους 0,50 εκατοστών και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση για την δραστηριότητά του συνεχίζεται. 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Καλλιτεχνικός Μάιος» στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ 2016» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, από σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου έως Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Έργα τους θα παρουσιάσουν 30 καλλιτέχνες από την Καβάλα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Λόγω του μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών η διοργάνωση θα γίνει σε δύο ομάδες.
Με την πρώτη ομάδα εκθέτουν από 23 έως 27 Μαΐου οι:
AΝΘΑΚΗΣ ΛΟΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ, ΒΥΖΟΒΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΙΩΓΑ ΑΣΠΑ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΟΛΟΖΩΦ ΣΤΑΥΡΟΣ,ΚΟΥΚΜΑ EΦΗ, ΚΟΥΚΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΝΕΓΚΟΓΛΟΥ ΧΑΡΗΣ, ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, FANTINI CLARA
Με την δεύτερη ομάδα εκθέτουν από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου οι:
ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΝΘΗ, ΝΤΙΝΕΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΣΑΜΑΡΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ ΜΥΡΤΩ, ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΤΑΣΙΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΣΙΑΚΗΣ ΣΩΤΟΣ, ΤΣΑΦΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΤΣΕΡΛΙΓΚΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ.
Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό πρωί και απόγευμα (εκτός Σαββατοκύριακου).

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΒΑΛΑ και Θράκη συναντιούνται στην Κομοτηνή

Με συμμετοχή από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία,
το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
στην Κομοτηνή
Με κεντρικό μήνυμα «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου», οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στις 28 και 29 Μαΐου  2016, στο ξενοδοχείο Arcadia στην Κομοτηνή.
Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευθύνη του Φ.Σ. Ροδόπης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Paggaio Trail.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά στις 8 Μαϊου 2016  με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Χιονοδρομίας - Ορειβασίας Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου και την  Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης. Η διαδρομή ακολουθεί το κλασσικό μονοπάτι ανάβασης από το χωριό της Αυλής προς τις κορυφές του Παγγαίου, ενός βουνού γεμάτου με μύθους και ιστορία.
Στο Παγγαίο πλανιέται ο Διόνυσος που λατρεύτηκε σ’ όλο τον χώρο του βουνού αλλά και στη γύρω περιοχή. Στο ίδιο βουνό ανέβαινε ο Ορφέας για να απολαύσει την ανατολή του ηλίου και σκοτώθηκε από τις νύμφες Μαινάδες, επειδή περιφρονούσε τον Διόνυσο. Από το Παγγαίο ο Φίλιππος πήρε ξυλεία από τα δάση για τον Μακεδονικό στόλο και χρηματοδότησε την εκστρατεία του από τα χρυσωρυχεία της περιοχής. 
Σε αυτόν τον τόπο μακραίωνης ιστορίας καλούμε τους αθλητές ορεινού τρεξίματος να συμμετάσχουν στον αγώνα και να νιώσουν τον μύθο, περνώντας από τις πλαγίες όπου έλαβαν χώρα οι Διονυσιακές τελετές και την κοιλάδα του Ορφέα. Από εκεί μπορούν να θαυμάσουν την ανατολή και την δύση του ήλιου, μπορούν να αγναντεύουν το Αιγαίο Πέλαγος, όπως και να γνωρίσουν επίσης το απαράμιλλο φυσικό τοπίο από δάση οξιάς, κέδρων και αλπικών λιβαδιών.

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκας, καθώς ο Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε πως με βάση το νέο αθλητικό νόμο από την επόμενη σεζόν θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της πρώτης κατηγορίας. 

Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως θα επιτρέπεται η δημιουργία Β' ομάδας στους μεγάλους συλλόγους και θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη Β’ Εθνική. 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αγώνας Ποδοσφαίρου για καλό σκοπό..!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

GOOGLE-e1459506430396-2
Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η Google ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:

30 Μαρτίου, 2016 – H Google ανακοινώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στη Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Grow Greek Tourism Online Advisors
Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα από τα ομαδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από τους Online Advisors (Κομοτηνή: 13/04, Αλεξανδρούπολη: 14/04, Καβάλα: 14/06) μπορούν να εγγραφούν .
Πηγή: //www.dramini.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ μπάσκετ στην Καβάλα

b8292acafd72142128a3481ac4b0abff_XL-e1459506798177-2
Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττουν και συμμετέχουν στην τελετή έναρξης της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, στην οποία θα αγωνιστούν πέντε ομάδες αγοριών και πέντε ομάδες κοριτσιών από Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου. Το αίτημα για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης κατατέθηκε έπειτα από ενέργειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
Το Σύνολο Μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η χορωδία του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας θα ανοίξουν την αυλαία της αθλητικής αυτής διοργάνωσης με το δικό τους μελωδικό τρόπο.
Υπεύθυνοι των Μουσικών Συνόλων είναι οι εκπαιδευτικοί: Παπαοικονόμου Δημοσθένης και Μουρατίδου Χριστίνα.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Απρίλιου 2016 στις 20.30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΠΟ Η έκθεση «Synergia»

sinedriako-karvali-1
Λόγω του προσφυγικού, αλλάζει τόπο διεξαγωγής η φετινή 2η Θρακο-Mακεδονική «Synergia 2016», η έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που επρόκειτο να γίνει τον Απρίλιο στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης». Η αλλαγή γίνεται καθώς στο χώρο φιλοξενούνται προσωρινά πρόσφυγες χωρίς να υπάρχει σίγουρη ημερομηνία αποχώρησης.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η «3η Synergia» θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017 στην Καβάλα, ενώ η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε μια από τις Περιφερειακές Ενότητες, σε χώρο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προδιαγραφές για την υλοποίηση των θεματικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται και σε εύλογο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας την επιτυχή διεξαγωγή της.
Η έκθεση "Synergia" αφορά συνεργασία του αγροδιατροφικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων με τον τομέα των υπηρεσιών, ώστε τα τοπικά προϊόντα να διασυνδεθούν με τον τουριστικό κλάδο και τις επιχειρήσεις εστίασης-αναψυχής.
ert.gr

ΤΑ «ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» από το Μουσικό Σχολείο

2016-03-24_074009-e1458798084336-3
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».
Η παράσταση, σε σκηνοθεσία και στίχους της Βαρβάρας Βουγιουκλή και μουσική το Γεώργιου Φίτσιου, συνδυάζει την πρόζα και το τραγούδι, ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της δύναμης που έχει η τέχνη.
Ενισχύοντας το οικολογικό μήνυμα της εκδήλωσης, η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου πλαισιώνει μουσικά την παράσταση, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Βιολιά από τζιν, κιθάρες από χαρτί, πιάνο από ύφασμα είναι μερικά από τα πρωτότυπα μουσικά όργανα, όλα χρηστικά και όχι διακοσμητικά, που κατασκεύασε ο μοναδικός στο είδος του οργανοποιός Χρήστος Τσόνιας, οι δημιουργίες του οποίου έχουν ήδη προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των μουσικών συνόλων της παράστασης είναι ο Παντελής Καραματσούκης, η Χρυσούλα Μίσχου, ο Φώτης Σπαθάρης, ο Χρήστος Σαγώνας και η Χαρά Τσιροπούλου.
Οι παραστάσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη 29 και 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...