Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι «τυχεροί» δικαιούνται το επίδομα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης

k3
Ξεκινάει από το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 92 λεπτά το λίτρο.
Από τις 15 Οκτωβρίου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι αυξημένος κατά 0,05 ευρώ ανά λίτρο, φτάνοντας στα 0,28 ευρώ από 0,23 ευρώ πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν λιγότερα λίτρα με τα ίδια χρήματα.
Σύμφωνα με τις τωρινές τιμές διύλισης, τον νέο ΕΦΚ και τον ΦΠΑ, τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 0,92 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, θα πληρώσουν ακριβότερο κατά 8,2 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι πέρυσι είχε ξεκινήσει να πωλείται με μέση τιμή 0,838 ευρώ το λίτρο.
Συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Σε ό,τι δε αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να δικαιούνται του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 € για άγαμους και 200.000 € για έγγαμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...