Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ύφεση πλέον όλα τα πύρινα μέτωπα στην Θάσο

[News247]: Σε ύφεση πλέον όλα τα πύρινα μέτωπα στην Θάσο
Από 20.000 έως 30.000 στρέμματα δάσους υπολογίζεται σε πρώτη φάση ότι απανθρακώθηκαν στη Θάσο
Σε ύφεση βρίσκονται πλέον και τα 4 πύρινα μέτωπα της Θάσου που προκλήθηκαν από κεραυνούς και επί τρία 24ωρα κατέστρεφαν το νησιά από Βορρά προς Νότο. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται πως έγιναν στάχτη 20.000 έως 30.000 στρέμματα δάσους, αλλά πληρέστερη εικόνα γι αυτό θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που διασώθηκαν ανάμεσα στις εστίες των πύρινων μετώπων.
Επίσης από μία πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική και δίχως να έχει ξεκινήσει ακόμα η επίσημη καταγραφή των ζημιών, αφού πρώτα πρέπει να σβήσει εντελώς η φωτιά, τουλάχιστον 8 σπίτια υπέστησαν ζημιές, δύο κάηκαν ολοσχερώς αλλά ήταν ακατοίκητα και αρκετές είναι οι αγροικίες και οι στάνες που παραδόθηκαν στις φλόγες. Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία, εκ των οποίων μόνο ένας νοσηλεύεται ακόμα στην Καβάλα με κάταγμα στο πόδι.
Και τα πύρινα μέτωπα χαρακτηρίζονται σε ύφεση, ωστόσο διαρκώς ξεσπούν αναζοπυρώσεις και έτσι παραμένουν στο νησί ισχυρότατες δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι να κατασβεστούν πλήρως όλες οι εστίες.


http://www.multi-news.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...