Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Θάσος: Ανεξέλεκτες οι πυρκαγιές στο νησί

Σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάσο΄ενώ με εντολή της πυροσβεστικής και του Δήμου εκκενώνεται άμεσα ο ορεινός οικισμός του Καζαβιτίου Πρίνου
thasos-pyrkagia-1Οι πυρκαγιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, ξέσπασαν λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα.
Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα, στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια, ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και έξι αεροσκάφη. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.
Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ξυπνούν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...