Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Απεργία διαρκείας στα Λιπάσματα Καβάλας



Σε απεργία διαρκείας μετατρέπονται οι μέχρι τώρα 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας , σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η διοίκηση της Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ).
Όπως αναφέρει, με την απόφασή της αυτή θέλει να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη δυναμική των εργαζομένων να αντισταθούν στη βαρβαρότητα του εργοδότη.
Όπως τονίζει, δε, προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λυγίσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Η συμπαράσταση της κοινωνίας και των συνδικάτων τους δίνει δύναμη, τους δίνει ελπίδα, τους δίνει κουράγιο. Η οικονομική εξαθλίωση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους κράτους, οι μπράβοι του εργοδότη, οι μηνύσεις, οι συλλήψεις και η μαύρη προπαγάνδα δεν είναι ικανά να πνίξουν το απόλυτο δίκαιό τους.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, σημειώνει η ΟΕΧΒΕ, «να απευθύνονται στον εισαγγελέα κατηγορώντας την Ομοσπονδία και το Σωματείο για παράνομη και ανομιμοποίητη απεργία και να μας κατηγορούν συγχρόνως για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην περιφρούρηση της απεργίας. Ποιος μιλάει για παρανομία;;; Ο μονίμως παραβατικός!!!
«Ποιος μας κατηγορεί, μέσω της εταιρείας – φάντασμα που φέρεται ως ενοικιαστής της μητρικής εταιρείας;;; ΑΥΤΟΣ που διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;;; ΑΥΤΟΣ που έστειλε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ ο ίδιος γινόταν πλουσιότερος από θαλασσοδάνεια που αντί να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις πήγαιναν στις τσέπες του;;; Η κυβέρνηση δεν τα γνωρίζει αυτά;;;».
Εδώ και αρκετούς μήνες το εργοστάσιο Λιπασμάτων Καβάλας έχει σταματήσει να παράγει λίπασμα. Παρόλα αυτά, για λόγους προπαγάνδας, ο εργοδότης παίζει ακόμα και με τον πόνο των άνεργων. Προσλαμβάνει προσωπικό, με δίμηνες συμβάσεις, για να τους χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.
«Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους μαχόμενους απεργούς, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική, αγροτική και εθνική οικονομία», επισημαίνει η ΟΕΧΒΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση, «επιτέλους, αντί για ανέξοδες καταγγελίες, αντί να προσπαθεί να το παίζει θύμα ενός νομικού πλαισίου, να κατανοήσει ότι είναι κυβέρνηση και έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα». Καλεί, τέλος, «τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους τοπικούς παράγοντες του νομού Καβάλας να τοποθετηθούν με ξεκάθαρες θέσεις χωρίς υπεκφυγές».
«Όλοι γνωρίζουν το θεάρεστο επιχειρηματικό έργο του κ. Λαυρεντιάδη!!! Ας βγούν από τη σιωπή τους!!!», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...