Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Χασισοκαλλιεργητές με οπλοστάσιο και αρχαία στην Καβάλα

Χασισοκαλλιεργητές με οπλοστάσιο και αρχαία στην Καβάλα

Εξακολούθησαν να αναζητούν αρχαία αντικείμενα, ένα από τα οποία βρέθηκε στην κατοχή τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν χασισοφυτεία και διατηρούσαν παράνομο οπλισμό!

Σεσημασμένοι από καιρό για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων ήταν  δυο κάτοικοι χωριών της Καβάλας, αλλά δεν εγκατέλειψαν τις παλιές τους... συνήθειες!

 
Εξακολούθησαν να αναζητούν αρχαία αντικείμενα, ένα από τα οποία βρέθηκε στην κατοχή τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν χασισοφυτεία και διατηρούσαν παράνομο οπλισμό!

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο σπίτι του 39χρονου, βρήκαν μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων που πιστοποιούσε ότι συνέχιζε τις λαθρανασκαφές και έξι μαχαίρια μήκους 0,20 ως 0,45 εκατοστών. Στο σπίτι του 65χρονου, όμως, ανακάλυψαν μια φυτεία με 12 νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,10 ως 0,60 εκατοστών, ενώ κατέσχεσαν και δυο πλαστικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 2,3 γραμμαρίων. Το σημαντικό εύρημα, όμως, ήταν ένα τμήμα ταφικής πλάκας το οποίο εστάλη για εξέταση στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων ώστε να χρονολογηθεί και να εξακριβωθεί από πού προέρχεται.

Ο ηλικιωμένος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα κυνηγετικό όπλο, μια ξιφολόγχη μήκους 0,28 εκατοστών, μια οξειδωμένη κάννη κυνηγετικού όπλου και δέκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Σε βάρος των δραστών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

*** Για παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη και ένας 36χρονος, όταν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και στην επιχείρησή του στην Κομοτηνή οι αστυνομικοί  της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν ένα περίστροφο κρότου – αερίου με έξι φυσίγγια και τρεις αμπούλες με διοξείδιο του άνθρακα, ένα μαχαίρι μήκους 0,50 εκατοστών και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση για την δραστηριότητά του συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...