Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Paggaio Trail.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά στις 8 Μαϊου 2016  με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Χιονοδρομίας - Ορειβασίας Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου και την  Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης. Η διαδρομή ακολουθεί το κλασσικό μονοπάτι ανάβασης από το χωριό της Αυλής προς τις κορυφές του Παγγαίου, ενός βουνού γεμάτου με μύθους και ιστορία.
Στο Παγγαίο πλανιέται ο Διόνυσος που λατρεύτηκε σ’ όλο τον χώρο του βουνού αλλά και στη γύρω περιοχή. Στο ίδιο βουνό ανέβαινε ο Ορφέας για να απολαύσει την ανατολή του ηλίου και σκοτώθηκε από τις νύμφες Μαινάδες, επειδή περιφρονούσε τον Διόνυσο. Από το Παγγαίο ο Φίλιππος πήρε ξυλεία από τα δάση για τον Μακεδονικό στόλο και χρηματοδότησε την εκστρατεία του από τα χρυσωρυχεία της περιοχής. 
Σε αυτόν τον τόπο μακραίωνης ιστορίας καλούμε τους αθλητές ορεινού τρεξίματος να συμμετάσχουν στον αγώνα και να νιώσουν τον μύθο, περνώντας από τις πλαγίες όπου έλαβαν χώρα οι Διονυσιακές τελετές και την κοιλάδα του Ορφέα. Από εκεί μπορούν να θαυμάσουν την ανατολή και την δύση του ήλιου, μπορούν να αγναντεύουν το Αιγαίο Πέλαγος, όπως και να γνωρίσουν επίσης το απαράμιλλο φυσικό τοπίο από δάση οξιάς, κέδρων και αλπικών λιβαδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...