Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Paggaio Trail.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά στις 8 Μαϊου 2016  με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Χιονοδρομίας - Ορειβασίας Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου και την  Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης. Η διαδρομή ακολουθεί το κλασσικό μονοπάτι ανάβασης από το χωριό της Αυλής προς τις κορυφές του Παγγαίου, ενός βουνού γεμάτου με μύθους και ιστορία.
Στο Παγγαίο πλανιέται ο Διόνυσος που λατρεύτηκε σ’ όλο τον χώρο του βουνού αλλά και στη γύρω περιοχή. Στο ίδιο βουνό ανέβαινε ο Ορφέας για να απολαύσει την ανατολή του ηλίου και σκοτώθηκε από τις νύμφες Μαινάδες, επειδή περιφρονούσε τον Διόνυσο. Από το Παγγαίο ο Φίλιππος πήρε ξυλεία από τα δάση για τον Μακεδονικό στόλο και χρηματοδότησε την εκστρατεία του από τα χρυσωρυχεία της περιοχής. 
Σε αυτόν τον τόπο μακραίωνης ιστορίας καλούμε τους αθλητές ορεινού τρεξίματος να συμμετάσχουν στον αγώνα και να νιώσουν τον μύθο, περνώντας από τις πλαγίες όπου έλαβαν χώρα οι Διονυσιακές τελετές και την κοιλάδα του Ορφέα. Από εκεί μπορούν να θαυμάσουν την ανατολή και την δύση του ήλιου, μπορούν να αγναντεύουν το Αιγαίο Πέλαγος, όπως και να γνωρίσουν επίσης το απαράμιλλο φυσικό τοπίο από δάση οξιάς, κέδρων και αλπικών λιβαδιών.

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκας, καθώς ο Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε πως με βάση το νέο αθλητικό νόμο από την επόμενη σεζόν θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της πρώτης κατηγορίας. 

Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως θα επιτρέπεται η δημιουργία Β' ομάδας στους μεγάλους συλλόγους και θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη Β’ Εθνική. 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αγώνας Ποδοσφαίρου για καλό σκοπό..!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

GOOGLE-e1459506430396-2
Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η Google ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:

30 Μαρτίου, 2016 – H Google ανακοινώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στη Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Grow Greek Tourism Online Advisors
Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα από τα ομαδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από τους Online Advisors (Κομοτηνή: 13/04, Αλεξανδρούπολη: 14/04, Καβάλα: 14/06) μπορούν να εγγραφούν .
Πηγή: //www.dramini.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ μπάσκετ στην Καβάλα

b8292acafd72142128a3481ac4b0abff_XL-e1459506798177-2
Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττουν και συμμετέχουν στην τελετή έναρξης της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, στην οποία θα αγωνιστούν πέντε ομάδες αγοριών και πέντε ομάδες κοριτσιών από Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου. Το αίτημα για την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης κατατέθηκε έπειτα από ενέργειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
Το Σύνολο Μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η χορωδία του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας θα ανοίξουν την αυλαία της αθλητικής αυτής διοργάνωσης με το δικό τους μελωδικό τρόπο.
Υπεύθυνοι των Μουσικών Συνόλων είναι οι εκπαιδευτικοί: Παπαοικονόμου Δημοσθένης και Μουρατίδου Χριστίνα.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Απρίλιου 2016 στις 20.30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...