Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΤΑ «ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» από το Μουσικό Σχολείο

2016-03-24_074009-e1458798084336-3
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».
Η παράσταση, σε σκηνοθεσία και στίχους της Βαρβάρας Βουγιουκλή και μουσική το Γεώργιου Φίτσιου, συνδυάζει την πρόζα και το τραγούδι, ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της δύναμης που έχει η τέχνη.
Ενισχύοντας το οικολογικό μήνυμα της εκδήλωσης, η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου πλαισιώνει μουσικά την παράσταση, χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Βιολιά από τζιν, κιθάρες από χαρτί, πιάνο από ύφασμα είναι μερικά από τα πρωτότυπα μουσικά όργανα, όλα χρηστικά και όχι διακοσμητικά, που κατασκεύασε ο μοναδικός στο είδος του οργανοποιός Χρήστος Τσόνιας, οι δημιουργίες του οποίου έχουν ήδη προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των μουσικών συνόλων της παράστασης είναι ο Παντελής Καραματσούκης, η Χρυσούλα Μίσχου, ο Φώτης Σπαθάρης, ο Χρήστος Σαγώνας και η Χαρά Τσιροπούλου.
Οι παραστάσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη 29 και 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...