Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σε λεωφορεία θα διανυκτερεύσουν 900 πρόσφυγες

Μέσα σε λεωφορεία στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης θα διανυκτερεύσουν οι 900 περίπου πρόσφυγες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, που αποβιβάστηκαν αργά σήμερα το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι Απόστολος Παύλος της Καβάλας.
Περισσότερα από είκοσι λεωφορεία ανέμεναν στον επιβατικό σταθμό για να παραλάβουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο χώρο όπου θα περάσουν τη νύχτα τους, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε τη μετακίνηση των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Καβάλα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη.
Ο Δήμος Καβάλας μετέφερε χημικές τουαλέτες στο χώρο του εμπορικού λιμανιού που απέχει 10 χλμ. περίπου έξω από την πόλη ενώ μερίμνησε για την τροφοδοσία των προσφύγων με την προμήθεια σάντουιτς, νερού αλλά και γάλακτος για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Επίσης μέλη της διασυλλογικής κίνησης εθελοντών διένειμαν στους πρόσφυγες δέματα με τρόφιμα και ρούχα όπως επίσης και παιχνίδια.
Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη διαμονή των προσφύγων στην Καβάλα, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε τα μέσα ούτε οι υποδομές για κάτι μονιμότερο αφού μέχρι σήμερα δεν προέκυψε ανάγκη για ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή.
Πηγή: koolnews.gr


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στην ανακρίτρια το θέμα της υπεξαίρεσης 172.000 € από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

ον δρόμο της ανάκρισης πήρε το θέμα που είχε ανακύψει πριν από ενάμιση χρόνο με το ταμειακό έλλειμμα, ύψους 172.000 ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.
Καβάλα: Στην ανακρίτρια το θέμα της υπεξαίρεσης 172.000 € από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Τον δρόμο της ανάκρισης πήρε το θέμα που είχε ανακύψει πριν από ενάμιση χρόνο με το ταμειακό έλλειμμα, ύψους 172.000 ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, μόλις δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της θητείας του και την παράδοση της θέσης του, ο απερχόμενος τότε δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, καθώς διαπίστωσε έλλειμμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο τέως δήμαρχος, στο πλαίσιο ελέγχου των ταμειακών υπολοίπων του δήμου αλλά και των επιχειρήσεών του και των νομικών του προσώπων, διαπίστωσε το πρωί της 29ης Αυγούστου 2014 το έλλειμμα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του τονιζόταν ότι φαίνεται πως από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις). Ταυτόχρονα, σημειωνόταν ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από τον νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η τακτική ανακρίτρια Καβάλας ήδη έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις σε απολογία τόσο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής όσο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και στον πρώην δήμαρχο Καβάλας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 20% στο λιμάνι Καβάλας

Αύξηση κερδοφορίας της τάξης του 20% επέτυχαν το 2015 τα ελληνικά μεγάλα περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος, αποδεικνύοντας αφενός τη δυναμική που έχει προσλάβει η λιμενική βιομηχανία στην Ελλάδα και αφετέρου τα περιθώρια βελτίωσης από την αναδιάρθρωση των λειτουργιών τους. Πρόκειται για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαυρίου, Καβάλας, Πατρών, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου και Βόλου, μη εισηγμένες, ανώνυμες εταιρείες οργανισμών λιμένων, οι μετοχές των οποίων μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2012.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Έναρξη μονοδρόμησης τμήματος της οδού Βενιζέλου

Σε ισχύ τίθεται από αύριο Τετάρτη (17 Φεβρουαρίου) στις 8 το πρωί, το μέτρο της μονοδρόμησης της οδού Βενιζέλου με κατεύθυνση από τον κόμβο Φαλήρου προς την οδό Δαγκλή, κατ’ εφαρμογή της μελέτης εργοταξιακής σήμανσης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Πρόκειται για την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Βενιζέλου στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας»,

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γεγονός η Σιδηροδρομική Εγνατία

treno3
Με καταληκτική προθεσμία τον προσεχή Απρίλη ο ΟΣΕ προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό για την εκπόνηση των πρώτων μελετών της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ειδικότερα για το τμήμα Θεσσαλονίκη- Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη. Η πρωτοβουλία του ΟΣΕ έρχεται σε συνέχεια σχετικών δηλώσεων στη Βουλή (και στα μέσα ενημέρωσης) του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη. Πιο συγκεκριμένα οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι συγκοινωνιακή- γεωλογική – υδραυλική- περιβαλλοντική. Ο ανάδοχος του έργου θα έχει προθεσμία ολοκλήρωσης 18 περίπου μήνες. Η μελέτη χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
http://www.proininews.gr/

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...