Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σε λεωφορεία θα διανυκτερεύσουν 900 πρόσφυγες

Μέσα σε λεωφορεία στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης θα διανυκτερεύσουν οι 900 περίπου πρόσφυγες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, που αποβιβάστηκαν αργά σήμερα το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι Απόστολος Παύλος της Καβάλας.
Περισσότερα από είκοσι λεωφορεία ανέμεναν στον επιβατικό σταθμό για να παραλάβουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο χώρο όπου θα περάσουν τη νύχτα τους, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε τη μετακίνηση των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Καβάλα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη.
Ο Δήμος Καβάλας μετέφερε χημικές τουαλέτες στο χώρο του εμπορικού λιμανιού που απέχει 10 χλμ. περίπου έξω από την πόλη ενώ μερίμνησε για την τροφοδοσία των προσφύγων με την προμήθεια σάντουιτς, νερού αλλά και γάλακτος για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Επίσης μέλη της διασυλλογικής κίνησης εθελοντών διένειμαν στους πρόσφυγες δέματα με τρόφιμα και ρούχα όπως επίσης και παιχνίδια.
Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη διαμονή των προσφύγων στην Καβάλα, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε τα μέσα ούτε οι υποδομές για κάτι μονιμότερο αφού μέχρι σήμερα δεν προέκυψε ανάγκη για ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή.
Πηγή: koolnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...