Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Στην ανακρίτρια το θέμα της υπεξαίρεσης 172.000 € από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

ον δρόμο της ανάκρισης πήρε το θέμα που είχε ανακύψει πριν από ενάμιση χρόνο με το ταμειακό έλλειμμα, ύψους 172.000 ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.
Καβάλα: Στην ανακρίτρια το θέμα της υπεξαίρεσης 172.000 € από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Τον δρόμο της ανάκρισης πήρε το θέμα που είχε ανακύψει πριν από ενάμιση χρόνο με το ταμειακό έλλειμμα, ύψους 172.000 ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, μόλις δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της θητείας του και την παράδοση της θέσης του, ο απερχόμενος τότε δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, καθώς διαπίστωσε έλλειμμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο τέως δήμαρχος, στο πλαίσιο ελέγχου των ταμειακών υπολοίπων του δήμου αλλά και των επιχειρήσεών του και των νομικών του προσώπων, διαπίστωσε το πρωί της 29ης Αυγούστου 2014 το έλλειμμα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του τονιζόταν ότι φαίνεται πως από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις). Ταυτόχρονα, σημειωνόταν ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από τον νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η τακτική ανακρίτρια Καβάλας ήδη έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις σε απολογία τόσο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής όσο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και στον πρώην δήμαρχο Καβάλας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...