Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης
Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις τρεις τα ξημερώματα, σε ηλικία 67 ετών, ο γνωστός παράγοντας του αθλητισμού Μάκης Ψωμιάδης, στο νοσοκομείο «Ελπίς» από πνευμονικό οίδημα.
Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε υποστεί έμφραγμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1948 στην Καβάλα, από πατέρα ιερέα. Το 1988 έγινε πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Επειτα ασχολήθηκε με τη διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ της οποίας υπήρξε και πρόεδρος. Εκτός της ΑΕΚ ασχολήθηκε και με άλλες ομάδες, όπως οι Εθνικός, Ακράτητος και Καβάλα.
Τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21.5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ στο διάστημα 2001 έως και 2003 όταν και ήταν πρόεδρος.
Παράλληλα ήταν και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 όταν και συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Οι κορυφαίες ατάκες του "Μπιγκ Μακ" 

Έχουν αφήσει εποχή οι απίθανες ατάκες του Μάκη Ψωμιάδη κυρίως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τους στημένους αγώνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατά τη διάρκεια των καταθέσων των μαρτύρων, και όταν η πρόεδρος σχολίασε: «Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν από το ματς γίνονται όλα», ο Μάκης Ψωμιάδης απάντησε: «Οχι, κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες...».
Άλλη μια στιχομυθία που προκάλεσε γέλιο και χάρισε λίγες στιγμές χαλάρωσης σε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακροατήριο στη διάρκεια της δίκης ήταν όταν το δικαστήριο προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι ο... "μουστάκιας", ένας χαρακτηρισμός που αναφέρεται συνθηματικά σε μια από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ και περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο "μουστάκιας" δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάκη Ψωμιάδη. "Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος παράγοντας με μουστάκι", είπε χαρακτηριστικά.
Τότε, ο Μάκης Ψωμιάδης για να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου, είπε: "Κυρία πρόεδρε, εμένα κανείς δεν με λέει μουστάκια. Όλοι στη μπάλα, με λένε ή ψηλό, ή Big Mac"!
Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας και ερωτηθείς γιατί διέφυγε στα Σκόπια, ανέφερε: «Πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω» και συνέχισε λέγοντας: «Τα Σκόπια είναι ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς».
Συνηγορώντας δε υπέρ του γιου του Σταύρου και του προέδρου της Καβάλας, Γιάννη Παπακώστα, που κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είπε: «Αυτοί οι δύο είναι για κανένα Λούνα Πάρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση».
Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...