Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ειδικό τσιπάκι για αυτοκίνητα και μηχανάκια

Ειδικό τσιπάκι για αυτοκίνητα και μηχανάκια
Με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα-βινιέτα που θα έχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι θα κυκλοφορούν σύντομα όλα τα οχήματα στην Ελλάδα, προκειμένου το Δημόσιο να είναι σε θέση να παρακολουθεί και να ελέγχει με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και με συνοπτικές διαδικασίες εάν οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα, καθώς και εάν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, προβλέπει την υποχρεωτική προμήθεια του σήματος από όλα τα οχήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν ξένες πινακίδες και εισέρχονται στη χώρα μας. Η εφαρμογή του μέτρου εκτιμάται ότι θα έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο καθώς το Δημόσιο θα είναι σε θέση να ελέγχει και να εντοπίζει αυτόματα ποιοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και εν συνεχεία να τους επιβάλει άμεσα τα πρόστιμα.
Επιπλέον, το μέτρο θα εφαρμοστεί και για οχήματα με ξένες πινακίδες που εισέρχονται στη χώρα μας καθώς οι οδηγοί τους θα υποχρεώνονται να προμηθεύονται το επίμαχο αυτοκόλλητο κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, πληρώνοντας ένα αντίτιμο το ύψος του οποίου θα είναι ανάλογο του χρόνου παραμονής τους εντός της επικράτειας.
Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, εντός του 2016:
Όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα θα πρέπει να προμηθευτούν το ειδικό σήμα, στο οποίο θα υπάρχει ενσωματωμένο το τσιπάκι.
Το σήμα θα δίνεται δωρεάν στοιυς κατόχους των ελληνικών ΙΧ μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας
Θα είναι υποχρεωτικό να το προμηθευτούν όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, δηλαδή αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά καθώς και δίκυκλα.
Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου. Το δημοσιονομικό όφελος από το σχέδιο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλο καθώς κάθε όχημα θα ελέγχεται και θα παρακολουθείται εύκολα για το κατά πόσο έχουν πληρωθεί οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη προς το Δημόσιο.
http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Κουτσούρεμα» αν δεν φτάσουν τα χρήματα-Ελάχιστοι οι τυχεροί Πηγή: reporter.gr

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Κουτσούρεμα» αν δεν φτάσουν τα χρήματα-Ελάχιστοι οι τυχεροί
Όποιος πρόλαβε το... επίδομα είδε – Η εγκύκλιος βάζει αυτόματο «κόφτη», αν παρατηρηθεί υπέρβαση της δαπάνης – Σε δεινή θέση οι χαμηλόμισθοι δικαιούχοι
Μία ύποπτη διατύπωση της εγκυκλίου φαίνεται πως βάζει σε μπελάδες χιλιάδες χαμηλόμισθους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 αναφέρεται: "Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό (το ως άνω υπόλοιπο) θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά".
Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του εκτιμά πως οι αιτήσεις που θα υποβληθούν δεν θα υπερκαλύψουν το κονδύλι, αφού όπως και πέρυσι θα υπολείπονται του αριθμού των δικαιούχων. Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά είχαν υποβληθεί περίπου 1,1 εκατομμύριο αιτήσεις έναντι 5,5 εκατομμυρίων δικαιούχων, ενώ φέτος έναντι 2,3 εκατομμυρίων δικαιούχων υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 700 χιλιάδες.
Παρόλα αυτά, η πρόβλεψη αυτή από μόνη της, δείχνει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να... ξεμείνει από ρευστό το ΓΛΚ τον Ιούνιο, δηλαδή να μην φτάνουν τα 105 εκατ. ευρώ του προβλεπόμενου κονδυλίου για να πληρωθούν όλες οι αιτήσεις που θα εκκρεμούν.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους απεστάλη σε όλες στις αρμόδιες υπηρεσίες και προβλέπει τις διαδικασίες για την καταβολή όπως και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης από τους δικαιούχους.
Τι αναφέρει η εγκύκλιος
Αναλυτικά, όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος, στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:
  • ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος-υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
  • το ονοματεπώνυμό του,
  • ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
  • ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
  • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
  • αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
  • τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
  • η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα
Τι θα γίνει με όσους αγόρασαν πετρέλαιο χωρίς προκαταβολή και υπολόγιζαν να εισπράξουν πίσω το επίδομα με βάση τα 25 λεπτά ανά λίτρο;
Αν αργήσει και έχουν προλάβει άλλοι να εισπράξουν τα περισσότερα , τότε αυτός και όσοι άλλοι απομένουν θα λάβουν λιγότερα, με βάση ό,τι απέμεινε για αυτούς!
Αν κάποιος δεν έχει λεφτά για να αγοράσει πετρέλαιο και δεν σπεύσει από τους πρώτους να αγοράσει, τότε κινδυνεύει να του στερήσουν το επίδομα όσοι είχαν λεφτά και αγόρασαν πρώτοι;


Πηγή: reporter.gr

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Διάκριση για το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης www.dikaiologitika.gr

Τη δεύτερη θέση στις αξιολογήσεις απέσπασε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διεξαγωγή του διεθνούς Summer School of Computing του CERN, που διοργανώθηκε στην πόλη της Καβάλας το Σεπτέμβριο. "Πρόκειται για μια μεγάλη καβαλιώτικη ελληνική επιτυχία" είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι "η συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αξιολογήθηκε ως η δεύτερη καλύτερη από τα 38 Summer School of Computing του CERN που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα σε πολύ μεγαλύτερα και ενισχυμένα οικονομικά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανά την Ευρώπη". Σημείωσε δε, ότι η διάκριση αυτή κερδήθηκε με απείρως λιγότερα χρήματα και εγκαταστάσεις από ότι οι ανταγωνιστές του. Για το έτος 2015 το εν λόγω Summer School διοργανώθηκε στην Καβάλα και τη διοργάνωση ανέλαβε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με υπεύθυνους τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Σχολείου, καθηγητή Λυκούργο Μαγκαφά και τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Δημήτριο Μπαντέκα, ως υπεύθυνο του μεταπτυχιακού προγράμματος που συνεργάσθηκε με το Σχολείο. Το ακροατήριο αποτελούσαν συνολικά 76 μεταπτυχιακοί φοιτητές από 26 διαφορετικές χώρες με διδάσκοντες διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Έτσι, η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή της έλαμψαν για δύο εβδομάδες με την άριστη φιλοξενία, την εντυπωσιακή ιστορία, την ξεκούραση των ασύγκριτων ακρογιαλιών της και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του Summer School of Computing του CERN. "Υπολογίζεται", σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, "ότι χίλιες περίπου φωτογραφίες και σχόλια αποστέλλονταν καθημερινά επί δύο εβδομάδες, μέσω κοινωνικών δικτύων, σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας, έτσι, την εικόνα της περιοχής σε όλα τα επίπεδα". Η προσπάθεια ενός περιφερειακού εκπαιδευτικού Ιδρύματος από την Ελλάδα, όπως είναι του ΤΕΙ ΑΜΘ, να ξεπεράσει τον εαυτό του, κατέπληξε διεθνώς. Πέτυψε μια σημαντική αξιολόγηση που το ώθησε στην κορυφή, ξεπερνώντας ονομαστά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως της Ουψάλα (Σουηδία 2012), του Μπρουνέλ (Αγγλία 2010), του Σεν Μελό (Γαλλία 2005) κλπ. Την 1η θέση της αξιολόγησης στην λίστα καλύτερης διεξαγωγής του Summer School of Computing του CERN καταλαμβάνει η Κοπεγχάγη (Δανία 2011), μια πόλη που, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, όχι μόνο δεν έχει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά παράλληλα κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά στις μετακινήσεις με ποδήλατο και τον τίτλο μιας από τις φιλικότερες πόλεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαμονή και τη διαβίωση πολιτών σε αυτήν. Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση και οι καθηγητές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατάκτηση της διαχρονικά δεύτερης, καλύτερης αξιολόγησης από 38, συνολικά, πανεπιστήμια στον κόσμο, τα οποία διεξήγαγαν το Summer School of Computing του CERN.

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Με άνοιγμα διοδίων οι επόμενες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων



Στις 14 Δεκεμβρίου οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας θα ανοίξουν ελεύθερα για 2 ώρες τα διόδια στην Μουσθένη στο πλαίσιο μίας διαφορετικής διαμαρτυρίας αντί να προχωρήσουν στο κλείσιμο των δρόμων που προκαλούν μεγάλα προβλήματα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Αθλητικό διήμερο στην Καβάλα (3-4 Οκτωβρίου)

Καβάλα 2015

Aποτελέσματα εκλογών

Εκλ. Περιφέρεια Καβάλας

Ενημέρωση:Ενσωμάτωση:
21-09 12:03276/276   100,00 %
 Κόμμα%
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ32,39
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ31,04
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή7,80
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)6,94
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ4,37
Ενωση Κεντρώων4,30
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία4,17
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ3,13
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ2,74
ΚΟΙΝΩΝΙΑ0,72
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)0,71
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος0,60
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.0,48
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας0,40
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ0,11
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0,07
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ0,03
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ "ΕΛ.ΛΑ.Σ."
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)
Ανεξ./Μεμονωμένοι Υποψήφιοι

Αυτός είναι ο βιαστής του 12χρονου κοριτσιού στην Καβάλα


Ο αδίστακτος 37χρονος κακοποιός στις 15 Ιουλίου το μεσημέρι, άρπαξε με την βία ένα 12χρονο κοριτσάκι την ώρα που επέστρεφε σπίτι του από παραλία μαζί με μία συνομήλικη φίλη του, το έβαλε μέσα σε ένα δασάκι και αφού άσκησε βία επάνω του το βίασε. Η φίλη του κοριτσιού έτρεξε και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια μαζί με άλλο κόσμο και τότε ο δράστης αναγκάστηκε να παρατήσει το παιδί και να  τραπεί σε φυγή, όμως δυστυχώς είχε προλάβει να βιάσει το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αθλία κατάσταση στο Νοσοκομείο…
Τα στοιχεία του και η φωτογραφία του δίνονται στην δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Το παιδί-θαύμα που μιλάει 7 γλώσσες

Είναι μόλις 7,5 χρόνων, αλλά μιλά ήδη επτά γλώσσες, ενώ μέσα στη χρονιά θέλει να προσθέσει άλλες τρεις. Η Αγάπη Πατεροπούλου κερδίζει δίκαια τον τίτλο «παιδί-θαύμα» για την έφεσή της στις ξένες γλώσσες.Το παιδί-θαύμα που μιλάει 7 γλώσσες
Αν και ξεκίνησε να μιλά σχετικά αργά -«στα 2,5 της χρόνια είπε καθαρά τις λέξεις» λέει η μητέρα της, Αργυρώ Πατεροπούλου-, η μικρή Αγάπη από την Καβάλα ζήτησε να μάθει την αγγλική αλφαβήτα όταν ήταν πέντε χρόνων. Γρήγορα μπορούσε να διαβάζει λέξεις και να κατανοεί το περιεχόμενό τους, ενώ πριν από έναν μήνα έδωσε εξετάσεις για το πρώτο της πτυχίο.
Σήμερα κάνει μαθήματα αγγλικών, γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, τουρκικών, ισπανικών και ρωσικών και τον χειμώνα ξεκινά βουλγαρικά, πορτογαλικά και σουηδικά. Όλα μαζί, αλλά χωρίς να μπερδεύει τις γλώσσες. «Μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες. Θα ήθελα να τις μιλώ όλες, είναι ωραίο να μπορείς να συνεννοηθείς παντού σε όλο τον κόσμο», λέει με την αφέλεια των 7,5 χρόνων της.
Αγαπημένη της γλώσσα τα γερμανικά, στα οποία θέλει να επικοινωνεί. «Είναι ωραία γλώσσα, ρυθμική και πολύ εύκολη», συμπληρώνει. Ξεκίνησε τα αγγλικά στα 5 της χρόνια, όταν πήγαινε στο νηπιαγωγείο, στα 6 άρχισε γερμανικά, στα 6,5 συνέχισε με ιταλικά, λίγους μήνες μετά γαλλικά, τον περασμένο Φεβρουάριο τουρκικά και εδώ και δύο μήνες πρόσθεσε τα ισπανικά και τα ρωσικά.
Σε όλα τα τεστ έχει επιτυχία περίπου 100%, ενώ οι δάσκαλοί της είναι εντυπωσιασμένοι από την πρόοδό της. Η οικογένειά της έχει επιστρατεύσει παππούδες και γιαγιάδες για να συμπληρώσουν τα περίπου 1.000 ευρώ (!) που χρειάζονται τον μήνα για τα μαθήματα της Αγάπης.
«Είναι έμφυτο αυτό, δεν ξέρω πώς εξηγείται. Έχει ευφράδεια και το μυαλό της μπορεί και συγκρατεί κανόνες, λέξεις, εκφράσεις. Είναι πολύ καλή σε όλες τις γλώσσες, παρότι διαβάζει ελάχιστα και πάντα λίγο πριν από το μάθημα. Γενικά πάντως, είναι δύσκολο και επίμονο παιδί», λέει η μητέρα της.
Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας την καμαρώνουν, όπως και οι φίλοι της στον Σύλλογο Εβριτών Καβάλας, όπου παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακών χορών και ζωγραφικής.
Οι περσινές διακοπές στον Σταυρό Θεσσαλονίκης στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσει η Αγάπη τα ρωσικά. Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν άκουγε συχνά τη γλώσσα και όταν επέστρεψε στην Καβάλα, αποφάσισε να την προσθέσει στο πρόγραμμά της. Ο δάσκαλος της ρωσικής που διδάσκει επίσης βουλγαρικά, της είπε ότι οι δύο γλώσσες έχουν αρκετά κοινά και θα της είναι εύκολο να τη μάθει κι έτσι τον Οκτώβριο αρχίζει μαθήματα. Οταν μεγαλώσει, ωστόσο, δεν θα γίνει μεταφράστρια. «Θέλω να γίνω γιατρός, ίσως ογκολόγος για να βοηθάω τους βαριά αρρώστους και κυρίως τα μικρά παιδιά», αναφέρει.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Νεαρός διαρρήκτης με... αδυναμία στα σχολεία

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 13 διαρρήξεις σχολείων και ιδρυμάτων, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από 13 Μαρτίου έως 19 Ιουνίου 2015, στην πόλη της Καβάλας.    

Το μεσημέρι της Παρασκευής έπεσε στα χέρια της αστυνομίας ένας 21χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο νεαρός, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε, στην πόλη της Καβάλας, 13 σχολεία και ιδρύματα, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό τους: 

- 7 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές 

- 6 ηλεκτρονικές συσκευές 

- το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ 

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν στο σπίτι του δράστη, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. 

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας Καβάλας.
zougla.gr

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αποστραγγιστικά έργα 908.000 ευρώ στα Τενάγη Φιλίππων

Αποστραγγιστικά έργα 908.000 ευρώ στα Τενάγη Φιλίππων
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 908.000 ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου των πλημμυρών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στα Τενάγη Φιλίππων.

Στο πρώτο εκ των έργων, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος και σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας οι πρώτες ενδείξεις για τις εργασίες απορροής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Στην κυκλοφορία από αύριο το τμήμα Εγνατίας Οδού – Παράκαμψη Καβάλας

Στην κυκλοφορία δίνεται από αύριο το τμήμα της Εγνατίας Οδού – Παράκαμψη Καβάλας που παραμένει κλειστό από τις 8 Μαρτίου λόγω κατολισθήσεων, καθώς εγκρίθηκε από την Τροχαία Καβάλας η μελέτη αμφίδρομης κατεύθυνσης, που παρέδωσε κλιμάκιο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Η αμφίδρομη κατεύθυνση θα είναι μήκους 350 μέτρων, ενώ για την ολοκλήρωση των εργασιών θα χρειαστεί να κλείσει για τρεις ώρες σήμερα το βράδυ το ρεύμα και η έξοδος για οχήματα προς Θεσσαλονίκη, με την κυκλοφορία τους να διοχετεύεται από το κέντρο της πόλης.
Από χθες το μεσημέρι τα συνεργεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» βρίσκονται στο σημείο των κατολισθήσεων στο τμήμα της Παράκαμψης Καβάλας, ξεκινώντας τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες, ενώ σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση των τσιμεντένιων μπλοκ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καβάλας το τμήμα της Εγνατίας θα δοθεί πάλι στην κυκλοφορία νωρίς αύριο το πρωί.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μόνο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο

Απ' τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τρεις αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς και ο Μουσταφά Μουσταφά. Οι διακηρύξεις του κόμματος έμειναν στα χαρτιά. 

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: υποψηφιότητα για τον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: υποψηφιότητα για τον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στοΊδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη , ηεκδήλωση – παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν ανάλογη του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο γεγονότος, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τηνπολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και σηματοδοτεί τη μείζονος σημασίας ανάδειξη του χώρου σε τόπο αναγνώρισης παγκόσμιας εμβέλειας και εθνικής ταυτότητας. 

Άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, Ακαδημαΐκοί, πολιτικοί, βουλευτές, ο εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, δημοτικοί και Περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής με επικεφαλής τη δήμαρχο Καβάλας, (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Καβάλας), ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.
Χωρίς να παρακάμπτουμε κανέναν από όσους στρατεύτηκαν στην ιδέα της υποψηφιότητας, είναι επιβεβλημένο να αναφερθούμε σε εκείνους που πρώτοι την ενστερνίστηκαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη σύνταξη του φακέλου, τους καθ’ ύλην αρμοδίους, που δεν είναι άλλοι από τους αρχαιολόγους και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας και τους συναρμόδιους στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα των καιρών που προστάζουν την ανάδειξη της πολιτιστικής με την ταυτοποίηση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, απόρροια επιστημονικής, εμπεριστατωμένης και επίπονης προσπάθειας, αναδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία και αξία που προσέδωσαν όλοι ώστε η χώρα μας, μέσω της περιοχής των Φιλίππων στην Καβάλα, να αποτελεί μια πολύ δυνατή συμμετοχή και να έχει σημαντικές ελπίδες ανάδειξής της στον κατάλογο των Μνημείων εθνικού πολιτισμού του διεθνούς οργανισμού.

Με την πεποίθηση ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει τον 18ο εκείνων των υπόλοιπων ελληνικών, που ήδη συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υπερηφανευθούν για τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

Σε μια εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας η ευχή όλων κοινή: να επιλεχτεί η χώρας μας, ανάμεσα σε άλλες συνυποψήφιες, στον προς ένταξη μνημείων κατάλογο διεθνούς πολιτιστικής αναγνώρισης.
CULTURENOW

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Kavala Trail Run 15/3/2015

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας θα πραγματοποιήσει στο περιαστικό δάσος της πόλης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kavala Trail Run
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ειδικά με το δάσος που αγκαλιάζει την πόλη, κόσμος όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να αγωνιστούν και να χαρούν την συμμετοχή τους καθώς η διαδρομή θα είναι μικρή και μέτριας σχετικά δυσκολίας.
Το περισσότερο μέρος της , κινείται σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς και ο αθλητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής την μοναδική θέα προς την πόλη της Καβάλας , αγναντεύοντας επίσης το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.
Σας καλούμε όλους λοιπόν, να δώσετε το παρόν σας και να δείτε από κοντά τις  Φυσικές ομορφιές της πόλης μας.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...