Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αποστραγγιστικά έργα 908.000 ευρώ στα Τενάγη Φιλίππων

Αποστραγγιστικά έργα 908.000 ευρώ στα Τενάγη Φιλίππων
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 908.000 ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου των πλημμυρών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στα Τενάγη Φιλίππων.

Στο πρώτο εκ των έργων, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος και σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας οι πρώτες ενδείξεις για τις εργασίες απορροής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Στην κυκλοφορία από αύριο το τμήμα Εγνατίας Οδού – Παράκαμψη Καβάλας

Στην κυκλοφορία δίνεται από αύριο το τμήμα της Εγνατίας Οδού – Παράκαμψη Καβάλας που παραμένει κλειστό από τις 8 Μαρτίου λόγω κατολισθήσεων, καθώς εγκρίθηκε από την Τροχαία Καβάλας η μελέτη αμφίδρομης κατεύθυνσης, που παρέδωσε κλιμάκιο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Η αμφίδρομη κατεύθυνση θα είναι μήκους 350 μέτρων, ενώ για την ολοκλήρωση των εργασιών θα χρειαστεί να κλείσει για τρεις ώρες σήμερα το βράδυ το ρεύμα και η έξοδος για οχήματα προς Θεσσαλονίκη, με την κυκλοφορία τους να διοχετεύεται από το κέντρο της πόλης.
Από χθες το μεσημέρι τα συνεργεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» βρίσκονται στο σημείο των κατολισθήσεων στο τμήμα της Παράκαμψης Καβάλας, ξεκινώντας τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες, ενώ σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση των τσιμεντένιων μπλοκ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καβάλας το τμήμα της Εγνατίας θα δοθεί πάλι στην κυκλοφορία νωρίς αύριο το πρωί.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μόνο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο

Απ' τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τρεις αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς και ο Μουσταφά Μουσταφά. Οι διακηρύξεις του κόμματος έμειναν στα χαρτιά. 

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: υποψηφιότητα για τον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: υποψηφιότητα για τον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στοΊδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη , ηεκδήλωση – παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν ανάλογη του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο γεγονότος, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τηνπολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και σηματοδοτεί τη μείζονος σημασίας ανάδειξη του χώρου σε τόπο αναγνώρισης παγκόσμιας εμβέλειας και εθνικής ταυτότητας. 

Άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, Ακαδημαΐκοί, πολιτικοί, βουλευτές, ο εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, δημοτικοί και Περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής με επικεφαλής τη δήμαρχο Καβάλας, (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Καβάλας), ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.
Χωρίς να παρακάμπτουμε κανέναν από όσους στρατεύτηκαν στην ιδέα της υποψηφιότητας, είναι επιβεβλημένο να αναφερθούμε σε εκείνους που πρώτοι την ενστερνίστηκαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη σύνταξη του φακέλου, τους καθ’ ύλην αρμοδίους, που δεν είναι άλλοι από τους αρχαιολόγους και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας και τους συναρμόδιους στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα των καιρών που προστάζουν την ανάδειξη της πολιτιστικής με την ταυτοποίηση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, απόρροια επιστημονικής, εμπεριστατωμένης και επίπονης προσπάθειας, αναδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία και αξία που προσέδωσαν όλοι ώστε η χώρα μας, μέσω της περιοχής των Φιλίππων στην Καβάλα, να αποτελεί μια πολύ δυνατή συμμετοχή και να έχει σημαντικές ελπίδες ανάδειξής της στον κατάλογο των Μνημείων εθνικού πολιτισμού του διεθνούς οργανισμού.

Με την πεποίθηση ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει τον 18ο εκείνων των υπόλοιπων ελληνικών, που ήδη συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υπερηφανευθούν για τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

Σε μια εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας η ευχή όλων κοινή: να επιλεχτεί η χώρας μας, ανάμεσα σε άλλες συνυποψήφιες, στον προς ένταξη μνημείων κατάλογο διεθνούς πολιτιστικής αναγνώρισης.
CULTURENOW

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...