Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αυτό θέλω για Πρόεδρο Δημοκρατίας


Ο Σταύρος Δήμας είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατία

Ανακοινώθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας (Βίντεο)
Ο Σταύρος Δήμας είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του λίγη ώρα μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό», είπε ο κ. Σαμαράς. 

Όπως είπε, με την εκλογή Προέδρου θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια και η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει επισήμως στη μετά μνημόνιο εποχή.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μέλος της συμορίας με τα καλάσνικοφ ζητά να μην απολυθεί από το Δημόσιο

Μέλος της συμορίας με τα καλάσνικοφ ζητά να μην απολυθεί από το Δημόσιο Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Καβάλας, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης του από τον εν λόγω Δήμο, η οποία του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για συμμετοχή του στη συμμορία με τα Καλάσνικοφ.
Ο προσφεύγων εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, και εξαιτίας της καταδίκης του, το πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης) κρίνοντας ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της «εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής».
Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος ζητεί να ακυρωθεί η απόλυσή του γιατί παραβιάζεται το συνταγματικά προστατευόμενο τεκμήριο της αθωότητας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης δεν είναι τελεσίδικη, ενώ  ήδη έχει ασκήσει έφεση.
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα πρόσωπο που κατηγορείται για ποινικά αδικήματα είναι αθώο μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Πηγή: efsyn.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...