Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός στον Δήμο Παγγαίου

Ένας νέος σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός (Μ.Σ.), χορηγία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) , εγκαταστάθηκε στον βιολογικό καθαρισμό της Νέας Περάμου, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, του Δήμου Παγγαίου. 

Ο σταθμός αναμένεται ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους αγρότες και ειδικότερα τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της παραγωγής τους. 

Θα καλύπτεται τεχνικά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο αναλαμβάνει τη διαχείριση των καιρικών δεδομένων που θα αναρτά στο διαδίκτυο. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι τεχνολογίας DAVIS VANTAGE PRO2, ασύρματος, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίχως τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα δεδομένα που θα παρέχει ο σταθμός θα ξεκινήσουν να αναπαράγονται εντός της εβδομάδας στο διαδίκτυο. Θα περιλαμβάνει αποτελέσματα, όπως το ύψος της βροχής, τα ποσοστά υγρασίας, τη θερμοκρασία, τη βαρομετρική πίεση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου. Επιπλέον, θα γίνεται καταγραφή του ιστορικού των καιρικών συνθηκών από την ημέρα που θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός.

Την εγκατάστασή του ολοκλήρωσε με επιτυχία ο διευθυντής ερευνών του Ε.Α.Α., Κώστας Λαγουβάρδος.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...