Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Μάλλον ανοιχτή η αγορά την Πέμπτη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στην Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας. Ήταν μία συνέντευξη τύπου, ένα ακόμη κάλεσμα στη συγκέντρωση τη Δευτέρα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Πρόκειται για μία συγκέντρωση επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων από την Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και την περιοχή των Σερρών.
Στη συγκέντρωση αυτή θα παραβρίσκεται και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Στην πραγματικότητα χθες αποκαλύφθηκε ότι οι καταστηματάρχες της αγοράς δεν είναι πρόθυμοι, κατά πάσα πιθανότητα δε θα συμμετάσχουν στην απεργία την ερχόμενη Πέμπτη.
Ζητήθηκε από αυτούς να κλείσουν την ημέρα της απεργίας τα καταστήματά τους, αλλά όπως φαίνεται άλλη απόφαση θα πάρει τη Δευτέρα το βράδυ που συνεδριάζει για το θέμα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.
Πρώτος μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, που κάλεσε τους επαγγελματίες της Καβάλας, να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην περιφερειακή συνάντηση επαγγελματιών εμπόρων καταστηματαρχών, για την οποία είπε ότι δήλωσαν συμμετοχή ήδη περισσότεροι από 300 επαγγελματίες.
Ο κ. Αρσονιάδης επανέλαβε ότι τέτοιες συγκεντρώσεις στόχο έχουν να πείσουν την κυβέρνηση ν΄ αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.
agora50
Στη συνέχεια ο κ. Αρσονιάδης κι ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Θ. Μακαρίτης μίλησαν για την πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
«Συμμετέχουμε στην οργάνωση της» είπε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.
«Θα κλείσουν τα μαγαζιά την Πέμπτη;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
Τότε το λόγο πήρε ο Θόδωρος Μακαρίτης, που μιλώντας για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι για το θέμα θα παρθεί απόφαση στη συνεδρίαση της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου τη Δευτέρα το βράδυ.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε στην οργάνωση της συγκέντρωσης την ημέρα της απεργίας. Είναι δύσκολο να κλείσουν τα μαγαζιά την Πέμπτη. Δεν θέλουνε τα μέλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακαρίτης.
Ανεξάρτητα από τι θα κάνουν τα καταστήματα την Πέμπτη, ο Π. Αρσονιάδης είπε ότι η απεργιακή συγκέντρωση της ίδιας ημέρας καλό είναι να είναι μία. Να μην υπάρχει δηλαδή διάσπαση σε δύο διαφορετικές πλατείες. Γι΄ αυτό το λόγο είχε ήδη συζήτηση με το Θόδωρο Κοντογεωργίου, ώστε και οι απεργοί του ΠΑΜΕ να βρίσκονται στην πλατεία Καπνεργάτη.
«Μίλησα με τον κ. Κοντογεωργίου και συμφωνεί», είπε ο Π. Αρσονιάδης, που τόνισε ότι ζήτησε βοήθεια κι από τον Κώστα Ευθυμιάδη πρόεδρο της ΝΟΔΕ.
Ζήτησε τη Δευτέρα το πρωί που θα είναι στην Καβάλα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ να μεσολαβήσει ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ για συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τους τέσσερεις βουλευτές του νομού.
www.proini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...