Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φορητότητα αριθμού εντός μίας ημέρας προωθεί η ΕΕΤΤ

foritotita-arithmou-entos-mias-imeras-prowthei-i-eett
Την επιτάχυνση και την απλοποίηση στα αιτήματα φορητότητας αριθμών τηλεφωνίας προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ.
Με τις νέες ρυθμίσεις επιβάλλει στους παρόχους να ελέγχουν τα αιτήματα των πελατών εντός έξι ωρών από την υποβολή τους, με αποτέλεσμα (στην κινητή τηλεφωνία) μία αίτηση φορητότητας να είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί και εντός μίας ημέρας!
Με την ίδια ρύθμιση, περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης, καθορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την πιθανή ακύρωση μεταφοράς και καθορίζεται διαδικασία αποζημίωσης για καθυστέρηση μεταφοράς ή καταχρηστική μεταφορά αριθμών.
Πιο απλοποιημένη θα είναι και η διαδικασία αφού για την έγκριση της αίτησης θα απαιτούνται πλέον μόνο τα απολύτως αναγκαία στοιχεία ταυτοποίησης του συνδρομητή δηλαδή ο ΑΦΜ ή η αστυνομική ταυτότητα.
http://www.thetoc.gr/

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αεροδρόμιο Καβάλας: Νέος ιδιοκτήτης η κοινοπραξία Fraport - Slentel

Αεροδρόμιο Καβάλας: Νέος ιδιοκτήτης η κοινοπραξία Fraport - Slentel
Στα χέρια της κοινοπραξίας των εταιρειών Fraport-Slentel Ltd (στην οποία συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου) πέρασε, τελικά, το αεροδρόμιο της Καβάλας "Μέγας Αλέξανδρος" μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό έκανε γνωστό με σχετική του ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναφέρει ότι η κοινοπραξία κατέθεσε προσφορά ύψους 1,234 δισεκατομμυρίων € εφάπαξ (τα οποία θα καταβληθούν από την στιγμή του κλεισίματος, δηλ. το φθινόπωρο του 2015) και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα.
Η προσφορά του 1,234 δις € αφορά
-την Ομάδα Α των αεροδρομίων(Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα), για την οποία η προσφορά καθορίστηκε στα 609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα 11,3 εκατ. ευρώ που διαμορφώνεται, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό 
Η ανακοίνωση της Fraport- Κοπελούζος

Νικήτρια του διαγωνισμού για την παραχώρηση, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια από το Ελληνικό Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζος. Η παραχώρηση αυτή περιλαμβάνει τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.

Συνολικά τα αεροδρόμια αυτά εξυπηρέτησαν το 2013 περίπου 19,1 εκατομμύρια επιβάτες. Η συνολική τιμή αγοράς ανέρχεται στα 1,234 δισ.ευρώ και θα καταβληθεί από την στιγμή του κλεισίματος, που αναμένεται να είναι το φθινόπωρο του 2015. Η Fraport AG θα κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο της κοινοπραξίας. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αποφέρει έσοδα πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και EBITDA που θα υπερβαίνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Αντιμετωπίζοντας έναν ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό, η Fraport και ο Όμιλος Κοπελούζου υπέβαλαν την ανταγωνιστικότερη οικονομική προσφορά στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulte εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την τελευταία νέα επέκταση του διεθνούς χαρτοφυλακίου της εταιρείας: «Τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια προσθέτουν άλλη μία επένδυση στον τομέα των αεροδρομίων με δυναμικές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. Η επιλογή της Fraport αναδεικνύει τη θέση μας ως κορυφαίος παγκόσμιος διαχειριστής στον τομέα των αερολιμένων. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία μας έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών και θα συμβάλει στην επέκταση και ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων».

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος τόνισε την σπουδαιότητα που σηματοδοτεί το έργο αυτό σε περιφερειακό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο: «Ο εκσυγχρονισμός των αεροδρομίων δημιουργεί αξιόπιστες υπηρεσίες, μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενίσχυση της τοπικής και εθνικής ανταγωνιστικότητας και οικονομίας, καθώς και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αεροδρόμια αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων του ελληνικού λαού και των ξένων επισκεπτών».

Ως νέος ιδιοκτήτης, η κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζου θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μέχρι το 2055. Τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα είναι τα εξής: Άκτιο (PVK), Καβάλα (KVA) και Θεσσαλονίκη (SKG). Τα υπόλοιπα βρίσκονται στα εξής νησιά: Κέρκυρα (CFU), Κρήτη/ Χανιά (CHQ), Κεφαλονιά (EFL), Κως (KGS), Μυτιλήνη (MJT), Μύκονος (JMK), Ρόδος (RHO), Σάμος (KGS), Σαντορίνη (JTR), Σκιάθος (JSI) και Ζάκυνθος (ZTH).

Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  Ο τουρισμός αποτελεί βασικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), ο αριθμός των διεθνών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 17% το πρώτο εξάμηνο του 2014, αποτελώντας μία δυναμική συνέχεια στις επιδόσεις του περασμένου έτους, όταν η Ελλάδα καλωσόρισε περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες (αύξηση 16%) προσθέτοντας 16.000.000.000 δολάρια στην Οικονομία (αύξηση 13%). Η χώρα θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως - πληθυσμός διπλάσιος της Ελλάδας.


Πηγή:www.capital.gr

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κάποιος να κλείσει την πόρτα...

Μάλλον ανοιχτή η αγορά την Πέμπτη

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στην Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας. Ήταν μία συνέντευξη τύπου, ένα ακόμη κάλεσμα στη συγκέντρωση τη Δευτέρα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Πρόκειται για μία συγκέντρωση επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων από την Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και την περιοχή των Σερρών.
Στη συγκέντρωση αυτή θα παραβρίσκεται και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Στην πραγματικότητα χθες αποκαλύφθηκε ότι οι καταστηματάρχες της αγοράς δεν είναι πρόθυμοι, κατά πάσα πιθανότητα δε θα συμμετάσχουν στην απεργία την ερχόμενη Πέμπτη.
Ζητήθηκε από αυτούς να κλείσουν την ημέρα της απεργίας τα καταστήματά τους, αλλά όπως φαίνεται άλλη απόφαση θα πάρει τη Δευτέρα το βράδυ που συνεδριάζει για το θέμα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.
Πρώτος μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, που κάλεσε τους επαγγελματίες της Καβάλας, να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην περιφερειακή συνάντηση επαγγελματιών εμπόρων καταστηματαρχών, για την οποία είπε ότι δήλωσαν συμμετοχή ήδη περισσότεροι από 300 επαγγελματίες.
Ο κ. Αρσονιάδης επανέλαβε ότι τέτοιες συγκεντρώσεις στόχο έχουν να πείσουν την κυβέρνηση ν΄ αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.
agora50
Στη συνέχεια ο κ. Αρσονιάδης κι ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Θ. Μακαρίτης μίλησαν για την πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
«Συμμετέχουμε στην οργάνωση της» είπε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.
«Θα κλείσουν τα μαγαζιά την Πέμπτη;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
Τότε το λόγο πήρε ο Θόδωρος Μακαρίτης, που μιλώντας για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι για το θέμα θα παρθεί απόφαση στη συνεδρίαση της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου τη Δευτέρα το βράδυ.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε στην οργάνωση της συγκέντρωσης την ημέρα της απεργίας. Είναι δύσκολο να κλείσουν τα μαγαζιά την Πέμπτη. Δεν θέλουνε τα μέλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακαρίτης.
Ανεξάρτητα από τι θα κάνουν τα καταστήματα την Πέμπτη, ο Π. Αρσονιάδης είπε ότι η απεργιακή συγκέντρωση της ίδιας ημέρας καλό είναι να είναι μία. Να μην υπάρχει δηλαδή διάσπαση σε δύο διαφορετικές πλατείες. Γι΄ αυτό το λόγο είχε ήδη συζήτηση με το Θόδωρο Κοντογεωργίου, ώστε και οι απεργοί του ΠΑΜΕ να βρίσκονται στην πλατεία Καπνεργάτη.
«Μίλησα με τον κ. Κοντογεωργίου και συμφωνεί», είπε ο Π. Αρσονιάδης, που τόνισε ότι ζήτησε βοήθεια κι από τον Κώστα Ευθυμιάδη πρόεδρο της ΝΟΔΕ.
Ζήτησε τη Δευτέρα το πρωί που θα είναι στην Καβάλα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ να μεσολαβήσει ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ για συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τους τέσσερεις βουλευτές του νομού.
www.proini.gr

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός στον Δήμο Παγγαίου

Ένας νέος σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός (Μ.Σ.), χορηγία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) , εγκαταστάθηκε στον βιολογικό καθαρισμό της Νέας Περάμου, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, του Δήμου Παγγαίου. 

Ο σταθμός αναμένεται ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους αγρότες και ειδικότερα τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της παραγωγής τους. 

Θα καλύπτεται τεχνικά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο αναλαμβάνει τη διαχείριση των καιρικών δεδομένων που θα αναρτά στο διαδίκτυο. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι τεχνολογίας DAVIS VANTAGE PRO2, ασύρματος, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίχως τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα δεδομένα που θα παρέχει ο σταθμός θα ξεκινήσουν να αναπαράγονται εντός της εβδομάδας στο διαδίκτυο. Θα περιλαμβάνει αποτελέσματα, όπως το ύψος της βροχής, τα ποσοστά υγρασίας, τη θερμοκρασία, τη βαρομετρική πίεση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου. Επιπλέον, θα γίνεται καταγραφή του ιστορικού των καιρικών συνθηκών από την ημέρα που θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός.

Την εγκατάστασή του ολοκλήρωσε με επιτυχία ο διευθυντής ερευνών του Ε.Α.Α., Κώστας Λαγουβάρδος.

http://www.zougla.gr/

Eπαγγέλματα του μέλλοντος.

Tα επαγγέλματα που θα «σαρώσουν» τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα
Οι έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δείχνουν και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Αυτά δηλαδή που προσφέρουν σίγουρη εργασία σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27%.
Τουρισμός: Υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία. Παρά το αρνητικό στοιχείο της εποχικότητας υπάρχουν σημαντικές προοπτικές σε επαγγέλματα όπως :
  • Υπεύθυνος οργάνωσης δραστηριοτήτων στις διάφορες μορφές τουρισμού (ιατρικός, θρησκευτικός, αθλητικός, περιπατητικός, αρχαιολογικός, εναλλακτικός).
  • Υπεύθυνος καταλύματος ή ταξιδιωτικού πρακτορείου.
  • Ξεναγός σε ιστορικά αξιοθέατα ή και ενάλιες αρχαιότητες.
  • Υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων για την οργάνωση εκθέσεων, παραστάσεων κ.λπ.
  • Υπεύθυνος εμπορίου εξειδικευμένων ειδών που αφορούν στο βουνό ή στη θάλασσα.
  • Σεφ, διευθυντής τροφίμων και ποτών.
  • Στέλεχος διαδικτυακού τουριστικού marketing.
Υγεία: Σύμφωνα με την Καθημερινή, παραμένει κλάδος με ζήτηση, καθώς η γήρανση του πληθυσμού, αλλά και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής ενδεχομένως να φέρουν αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο. Μελέτες κάνουν λόγο για δημιουργία 2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πανευρωπαϊκά τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ επαγγέλματα με ζήτηση στο μέλλον είναι τα ακόλουθα:
  • Χημικός με ειδίκευση στην έρευνα και την παραγωγή φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.
  • Ιατρός κλινικός γενετιστής.
  • Κλινικός παθολογοανατόμος.
  • Φαρμακοποιός - φαρμακολόγος ή κλινικός φαρμακοποιός.
  • Υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας.
  • Μοριακός βιολόγος.
  • Ιατρός επείγουσας ιατρικής.
  • Ψυχολόγος με ειδίκευση στην κοινωνική κλινική ψυχολογία των εξαρτήσεων.
  • Νοσηλευτής γηριατρικής.
  • Πληροφορικός της υγείας.
Ενέργεια και πράσινη τεχνολογία: Το γεγονός ότι θα ιδρυθεί πανεπιστημιακό τμήμα για την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου καταδεικνύει τις προοπτικές που έχει ο κλάδος της ενέργειας, άποψη που ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο και από τον φυσικό πλούτο που έχει η Ελλάδα και των προοπτικών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Επαγγέλματα που θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη ανάπτυξη:
  • Ενεργειακός μελετητής.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος σε τεχνολογίες ΑΠΕ.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος σε συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τεχνικός αυτοματισμών.
  • Τεχνικός φωτοβολταϊκών συστημάτων.
  • Σύμβουλος ενεργειακών επενδύσεων.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και στις κτιριακές εφαρμογές.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος σε συστήματα - δίκτυα αερίων.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
  • Τεχνικός αιολικών συστημάτων.
Μεταποίηση: Τρόφιμα και δομικά υλικά
Ο κλάδος τροφίμων άντεξε στην κρίση και αποτελεί σταθερά ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της ελληνικής μεταποίησης και έναν από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί στον τομέα αυτό την κατάσταση να παραμένει σκιώδης και οι μισθοί να έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι βέβαιο για ανάπτυξη του κλάδου.
Αλλος τομέας μεταποίησης είναι τα δομικά υλικά, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων, αριθμός επιχειρήσεων και ισχυρή εξωστρέφεια. Τομείς με καλές προοπτικές χαρακτηρίζονται, επίσης, τόσο ο τομέας του μετάλλου όσο και η ξυλουργική.
Θέσεις εργασίας:
  • Διευθυντής μονάδας βιομηχανίας.
  • Υπεύθυνος μηχανημάτων και εργοστασίου.
  • Χειριστής μηχανημάτων.
  • Υπεύθυνος ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Υπεύθυνος εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Διευθυντής τμήματος εξαγωγών.
  • Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων.
  • Επιστήμονας έρευνας.
  • Μηχανικός Υποδομών.
  • Εξειδικευμένο στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας.
  • Μηχανικός Τεχνολογίας Μεταλλικών Υλικών.
  • Τεχνίτης κατασκευών αλουμινίου – μετάλλου.
Ναυτιλία: Ο κλάδος, παρά την κρίση, χαρακτηρίζεται από σταθερή αύξηση στη δημιουργία νέων θέσεων, οι οποίες είναι υψηλής ειδίκευσης και αντίστοιχα υψηλών αμοιβών, αλλά ο αριθμός τους δεν είναι πολύ μεγάλος ακόμη. Μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί η ανάδειξη του Πειραιά σε «ναυτιλιακό κέντρο»
Θέσεις:
  • Στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
  • Πράκτορας πλοίων.
  • Ναυτιλιακός δικηγόρος - νομικός σύμβουλος.
  • Ναυλομεσίτης.
  • Υπεύθυνος λογιστηρίου.
  • Εκμισθωτής μεταφορικών μέσων για υδάτινες μεταφορές.
  • Τροφοδότης πλοίων.
  • Υπεύθυνος marketing και επικοινωνίας.
  • Νηογνώμονας.
  • Σχεδιαστής μηχανών πλοίων.
Γεωργία: Δέκα ειδικότητες για έναν ανερχόμενο κλάδο. Η τάση επιστροφής στην περιφέρεια είναι γεγονός και θα συνεχιστεί. Σε μια αγορά εργασίας στην οποία από το 2008 έως το 2013 χάθηκε το 23,4% των θέσεων εργασίας, η «απώλεια» στη γεωργία ήταν μόνο 7,4%, μικρότερη κάθε άλλου κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα καταγράφεται και άνοδος 3,7% στους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο και 8,5% στους μισθωτούς.
Χαρακτηριστικά προτεινόμενες θέσεις:
  • Γεωπόνος.
  • Στέλεχος εργαστηρίου ελέγχου ποιότητας.
  • Μηχανικός υποδομών και συντήρησης.
  • Τεχνολόγος τροφίμων, οινοποιίας.
  • Βιοτεχνολόγος.
  • Υπηρεσίες Βιολογικής Οικολογικής Γεωργίας.
  • Υπηρεσίες Θερμοκηπίων.
  • Τεχνικός Αρδεύσεων.
  • Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων.
  • Τεχνικός Πτηνοτροφίας - Αναπαραγωγής Αγροτικών ζώων.
Ψηφιακή τεχνολογία και επικοινωνίες – ηλεκτρονικό εμπόριο: Είναι ο κλάδος που αντέχει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην κρίση, παρουσιάζοντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Συνήθως υπάρχουν πάρα πολλές αγγελίες για θέσεις εργασίας, ενώ, συχνά πυκνά κολοσσοί του κλάδου θα αναζητήσουν υπαλλήλους για συγκεκριμένους τομείς και νέα προγράμματα.
Ο κατάλογος με τα επαγγέλματα:
  • Ειδικός ανάπτυξης εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.
  • Προγραμματιστής
  • Ειδικός ανάπτυξης λογισμικού.
  • Αναλυτής συστημάτων
  • Σχεδιαστής ή μηχανικός δικτύων
  • Υπεύθυνος Διαδικτύου
  • Σχεδιαστής ενοποιημένων συστημάτων.
  • Υπεύθυνος ποιότητας ή ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων
  • Διαχειριστής βάσεων δεδομένων και κέντρων δεδομένων.
  • Μηχανικός υλικού (hardware engineer)
  • Ειδικός εφαρμογής ελέγχων στην ανάπτυξη λογισμικού και την εγκατάσταση υλικού.
Πηγή: Imerisia.gr

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η Ελληνική ΑΟΖ είναι πλέον πραγματικότητα


Με τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γύρος αδειοδότησης των θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης είναι πλέον επίσημος για όλους.
Δεν πρόκειται πια για ένα ελληνικό όραμα και μόνο, αλλά και μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία δεν δέχεται καμία αμφιβολία από κανέναν, αφού όλες οι χώρες που βρίσκονται σ' επαφή με τη μέση γραμμή της ελληνικής ΑΟΖ, όπως είναι η Αλβανία, η Ιταλία και η Λιβύη δεν έκαναν καμία παρατήρηση και μάλιστα είναι θετικές ως προς το όλο εγχείρημα, αφού και αυτές θέλουν να αξιοποιήσουν τις δικές τους ΑΟΖ. Με αυτή τη δημοσίευση η Ελλάδα πετυχαίνει και τη στήριξη όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άλλα λόγια των 28 κρατών μελών της. Το όλο πλαίσιο είναι πια συμμαχικό. Έτσι βλέπουμε και πάλι ότι η ελληνική ΑΟΖ αλλάζει τα δεδομένα της σκακιέρας και λειτουργεί καταλυτικά σε επίπεδο γεωπολιτικό. Ένας γύρος αδειοδότησης που αφορά στρατηγικά αποθέματα, δημιουργεί ένα πεδίο δράσης που δεν έχει πια καμία σχέση με κινήσεις μικρής εμβέλειας. Αντιθέτως μέσω της ελληνικής ΑΟΖ, η Ελλάδα παίζει επιτέλους ένα ρόλο σημαντικό με πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν αξία ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τώρα έχουμε απόδειξη για την αξία της ΑΟΖ μας.

http://www.defencenews.gr/

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Όχι» στη ΝΕΛ!

Την απόρριψη του αιτήματος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) για ετήσια κάλυψη χωρίς επιδότηση της γραμμής του βορείου Αιγαίου (Καβάλα, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, σε συνέχεια του δρομολογίου από Πειραιά) αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και είχε ληφθεί θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
 

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ψάχνει εθελοντές εκπαιδευτικούς με... μόρια αντί μισθού

Yπ. Παιδείας: Ψάχνει εθελοντές εκπαιδευτικούς με... μόρια αντί μισθού

Κι εμείς θέλουμε εθελοντές βουλευτές χωρίς να πληρώνονται..και θα τους δίνουμε κι εμείς μόρια.....και τα δικά μας θα είναι και πολλά τα μόρια...!!!

Προσλήψεις στο ΚΕΚ ΠΕ Καβάλας

Προσλήψεις στο ΚΕΚ ΠΕ Καβάλας
Το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προκειμένου να υλοποιήσει τα προγράμματα κατάρτισης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτές να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη. Το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προκειμένου να υλοποιήσει τα προγράμματα κατάρτισης: Ι.Οργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων 2.    Υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών 3.    Υπάλληλος παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις προσκλήσεις του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 25 ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» και «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ    ΣΕ   ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ   ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτές των εξής ειδικοτήτων κατά ΣΤΕΠ (92): ❖    Ψυχολόγου (2725)) ❖    Τεχνικού Ασφάλειας (3182) ❖    Νομικού (2610) ❖    Γραμματέα (4115&4190) ❖    Πληροφορικού (2131,2139) ❖    Οικονομολόγου (2721) ❖    Κοινωνιολόγου (2722) να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή τους αποτελεί η πιστοποίησή τους από το ΕΚΕΠίΣ ή το διάδοχο φορέα ΕΟΠΠΕΠ στο Γενικό ή Εισαγωγικό Υπομητρώο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και τα δικαιολογητικά τους (βιογραφικό, αντίγραφο πιστοποίησης ΕΚΕΠΙΣ ή ΕΟΠΠΕΠ, αντίγραφο πτυχίου, επαγγελματική εμπειρία, διδακτική εμπειρία, επιμόρφωση, πτυχίο ξένης γλώσσας κ.λπ.), μέχρι την 17/11/2014 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:00 - 15.00 στη γραμματεία του ΚΕΚ Κ..Ποιητή 18. Οι αιτήσεις παρέχονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.. Επισημαίνεται ότι όσοι από τους ενδιαφερόμενους/ες έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα πρέπει να προσκομίσουν και την άδεια δεύτερης απασχόλησης από το Υπηρεσιακό τους Συμβούλιο. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2510831126,2510835794 και στο Email kek.kav@pamth.gov.gr

www.dikaiologitika.gr

Σταθμοί μέτρησης της αιθαλομίχλης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στην προμήθεια κι εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της αιθαλομίχλης, στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων, πλην της Καβάλας όπου υφίσταται ήδη ανάλογη υποδομή, προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο ΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών της χώρας, εξετάστηκε σχέδιο δράσης με τις ενέργειες των φορέων  για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...