Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό σου

Τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό σου
Σας κλέψαν το κινητό και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Προτού σας πίασει πανικός δείτε τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήστε βήμα προς βήμα προκειμένου οι εταιρίες να το απενεργοποιήσουν.
 Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους πολίτες ότι από τις 27/09/2014 έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων σχετικά με τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Ολόκληρη την απόφαση μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Επομένως αν διαπιστώσετε ότι σας έχουν κλέψει το κινητό σας, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να δηλώσετε τη κλοπή στην αρμόδια υπηρεσία, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι. Από εκεί θα λάβετε το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλλετε στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Υπενθυμίζεται ότι, ο αριθμός IMEI αναγράφεται στην "υποδοχή" που φιλοξενεί την μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα, η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από την πλειονότητα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.
Αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...